Toți șoferii români trebuie să știe: alegi Dacia sau BMW? Comparația care face lumină în cea mai arzătoare dezbatere

Toți șoferii români trebuie să știe: alegi Dacia sau BMW? Comparația care face lumină în cea mai arzătoare dezbatere

Dacă ar trebui să alegi între o Dacia Duster nouă și un BMW X5 pe care să îl iei la mâna a doua, pe care dintre ele ai cumpăra-o?

Întrebarea este valabilă, în primul rând, dintr-un motiv foarte des întâlnit: E posibil să te gândești că o mașină nouă este mai bună pentru tine decât una second-hand. Dintre cele două situații, fiecare are avantajele, dar și dezavantajele sale. Astfel, când se pune problema unui SUV nou, dar mai slab echipat, și un SUV second-hand, însă cu dotări superioare, răspunsurile variază de la persoană la persoană.

Urmează întâi avantajele unei Dacia Duster nouă, față de un BMW X5 la mâna a doua.

  • În primul rând, o mașină nouă este mai sigură pentru că știi din start că nu există riscul unor defecte ascunse de cei care vor să-ți vândă o mașină la mâna a doua. În plus, dacă îți cumperi o mașină nouă, ai și garanție.
  • Un alt aspect important de luat în considerare este consumul de carburant. Un Duster va consuma întotdeauna mai puțin combustibil decât un X5.
  • De asemenea, Dusterul va fi și mai ieftin de întreținut decât SUV-ul de la BMW. De la RCA, impozit auto, revizii și până la piese de schimb.

Ce avantaje ai dacă îți iei un BMW X5 la mâna a doua, față de o Dacia Duster nouă

Chiar dacă BMW-ul va fi achiziționat la mâna a doua, există o serie de avantaje și în acest caz.

  • Vorbim, în primul rând, despre o mașină superioară, din punct de vedere al dotărilor, confortului, dar și materialelor din care este făcută.
  • Un BMW X5, indiferent de generația în care a fost produs, va avea întotdeauna un motor mai puternic și, în același timp, mai performant decât o Dacia Duster.
  • Ia în considerare și faptul că SUV-ul de la BMW e mai sigur decât mașina produsă la Mioveni.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: 4tuning