Cel mai ciudat experiment: un BMW folosește telefoane în loc de plăcuțe de frânare

Cel mai ciudat experiment: un BMW folosește telefoane în loc de plăcuțe de frânare

Producătorii de telefoane încearcă să-și laude produsele pe numeroase căi. Dar se prea poate ca din China să avem cel mai stupid și excepțional demers: telefoane folosite pe post de plăcuțe de frânare pentru un BMW.

Vivo are brandul iQOO, iar telefoanele vândute sub această marcă sunt lăudate de producător ca fiind rezistente. Ca să arate lumii cât de rezistente sunt, avem acest test. În loc de plăcuțele de frânare clasice, au fost folosite telefoane: modelul iQOO 3.

Surpriza a fost că telefoanele au rezistat. Sigur, n-ar trebui să încerci asta acasă, pe BMW sau Logan, dar în anumite condiții funcționează.

Telefoanele iQOO 3 au fost montate pe un BMW 530Li. Mașina a dat o tură de circuit, apoi a frânat. N-a mers însă cu viteza maximă, ci cu vreo 50 de kilometri pe oră. Telefoanele n-au ieșit chiar în cea mai bună stare din acest test, dar au rezistat.

Cât de bune sunt telefoanele folosite pe post de plăcuțe de frânare pe un BMW

Telefonul iQOO 3, care beneficiază și de conectivitate 5G, a fost anunțat în februarie și lansat oficial în martie. Are un ecran de 6,44 inci Full HD+, Android 10 cu interfața iQOO și un procesor Qualcomm Snapdragon 865.

Telefonul beneficiază de 128 GB spațiu de stocare cu 6 GB sau 8 GB memorie RAM. Mai e și-o versiune cu 12GB. Dacă vrei cu mai mult spațiu de stocare, adică 256 GB, poți avea 8 GB sau 12 GB memorie RAM.

În fine, e un telefon de vârf. Are și camere pe măsură. Are 48 MP, 13 MP pentru zoom și 13 MP pentru ultrawide. Iar un senzor de 2 MP e folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp. Cea de selfie e de 16 MP.

Telefonul are și-o baterie pe măsură: 4.400 mAh. Iar Vivo s-a remarcat cu altceva: încărcare foarte rapidă la 55 wați. În 15 minute ajungi la 50% de la zero. În Europa, telefonul costă circa 650 euro.

Citește și:
Etichete: