Ce s-ar fi întâmplat dacă Titanic nu se scufunda. Ficțiunea care pune într-o nouă lumină evenimentul istoric

Ce s-ar fi întâmplat dacă Titanic nu se scufunda. Ficțiunea care pune într-o nouă lumină evenimentul istoric

Titanic s-a scufundat în aprilie 1912. Era programat să ajungă în New York pe 17 aprilie 1912. Ceea ce nu știm însă este ce se întâmpla în New York pe vremea aceea și ce s-ar fi putut întâmpla. Ne ajută această poveste ireală, care ar putea deveni un basm în următoarea sută de ani.

Pe 17 aprilie 1912 a avut loc o eclipsă solară, iar în New York un grup special aștepta cu nerăbdare acest eveniment, după cum e prezentată povestea pe contul facts-i-just-made-up de pe Tumblr. Toate evenimentele descrise mai jos sunt false și sunt compuse cu scopul de-a prezenta o realitate paralelă. Nu le lua în serios mai mult decât iei o scriere ficțională.

Mișcarea religioasă numită Ordinul Templului de Aur era formată din aproximativ 120 de membri și localizată în Manhattan. Membrii mișcării aveau o credință cel puțin inedită.

Ei susțineau că Soarele însuși este un sfânt templu de aur închinat zeului Aupolus, o interpretare neopăgână a zeului Apollo, și credeau că odată cu fiecare eclipsă zeul moare și reînvie. Ne putem imagina că astfel de mișcări nu erau acceptate în societate. Ordinul Templului de Aur a fost chiar interzis în Anglia, acolo unde era condus de Jessica Caledrice Boothe.

Mișcarea a fost interzisă în timpul eclipsei din 1888, când Boothe și discipolii săi au luat cu asalt Londra provocând mutilări și chiar ucigând zeci de victime. În acea perioadă au început zvonurile legate de Jack Spintecătorul. După ce Jessica a emigrat, asemenea și adepții Ordinului, zvonurile despre crimele produse de Jack Spintecătorul au încetat.

Cu 24 de ani înainte că Titanic să fie programat să ajungă la Pier 59, Boothe își instalează cultul în New York. Emigrarea a avut succes.

Încă de atunci, mișcarea își începea pregătirile pentru următoarea eclipsă, cea din 17 aprilie 1912. Planurile găsite în documentele Jessicăi Boothe, după moartea sa, cuprindeau premeditarea unor ucideri în masă. Pentru a se asigura că zeul Aupolus se reîntoarce la viață în cazul acelei eclipse, membrii cultului urmau să sacrifice cel puțin 2.222 de locuitori ai orașului New York.

Scufundarea Titanic și momentul istoric

În 1912, la auzul tragediei de pe Titanic, întreaga populație din New York a fost în durere. Chiar și Jessica Boothe. Două surori ale Jessicăi Boothe erau îmbarcate pe Titanic, pregătite să ia parte la ritual.

Din cauza momentului, Boothe a anulat ritualul și a desființat cultul. Mii de vieți au fost pierdute, scufundate în apa oceanelor, iar alte mii de vieți au fost salvate prin această tragedie. Scufundarea Titanic a împiedicat ceea ce peste câteva zile urma să devină un scenariu plin de mutilări, ucideri și canibalism.

Jessica Caldrice Boothe a murit la câteva zile după mult așteptatul eveniment, pe 19 aprilie 1912. Deși renunțase la cultul său, la moartea sa care a avut loc în circumstanțe necunoscute, Boothe a prevestit reîntoarcerea și răzbunarea zeului Aupolus.

După eșecul lor de a executa ritualul și de a-i aduce ofrande zeului, răzbunarea lui vă avea loc la a 222 a eclipsă solară. Când? Cea de-a 222-a eclipsa vă avea loc pe 14 decembrie 2020, în cadrul căreia Boothe a promis că reîntoarcerea zeului Aupolus nu va mai avea loc, iar Soarele nu se va mai întoarce.

În interpretarea științifică, știm cu toții că acest lucru nu este posibil. Oricum, ar fi interesant de aflat ce evenimente reale s-ar fi întâmplat în New York după ce Titanic ar fi ajuns acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Cheez
Etichete: