Tesla vine în România și confirmă momentul cu aceste anunțuri de angajare

Tesla vine în România și confirmă momentul cu aceste anunțuri de angajare

În urmă cu peste un an, românii au sperat un pic. Tesla ar fi vrut să vină în România. Acea veste a trecut și compania nu a prea venit. Dar lucrurile se schimbă.

Un prim semnal că Tesla se apropie de România a fost în 2018. În acel an, România a încăput pe harta de extindere a Tesla. Primul pas a fost cu anunțarea a trei stații de încărcare. În august 2019, a fost un anunț și mai important. S-a întâmplat la pachet cu mai multe țări. Polonia, Ungaria, Slovenia și România sunt țările în care compania s-a extins oficial.

Acum, Tesla a publicat pe site-ul oficial cinci anunțuri de angajare pentru un showroom și un service în București. Anunțurile au fost publicate pe 14 decembrie. În toate acestea, compania menționează că se pregătește să debuteze oficial pe piața din România.

„Pe măsură ce ne pregătim pentru intrarea noastră în România, căutăm să recrutăm un manager de showroom care să se alăture noii noastre echipe în București.”
Tesla

Două dintre anunțurile de angajare sunt publicate la categoria „Vânzări și relații cu clienții” pentru posturile de Store Manager și consultant Tesla, după cum notează Automarket. Celelalte trei anunțuri au fost publicate la categoria „Service & Energy Installation”. Vizează posturile de manager de service, tehnician senior de service și tehnician service.

Mașinile companiei conduse de Elon Musk sunt deja în România, dar cel mai apropiat service nu e în România, ci în afară. Astfel, prin acest demers, compania ar putea oferi un suport mai bun clienților deja existenței. Totodată, interesul pentru mașini electrice a crescut și la noi. De exemplu, în 2020, în România, au fost înmatriculat 56 de mașini electrice Tesla.

Cel mai așteptat anunț, pe lângă vânzare și prezență oficială, va fi cel legat de încărcătoare rapide pentru mașini. Asta, posibil, ar impulsiona piața per total să treacă la așa ceva.

Citește și:
Etichete: