România, în lumea bună: Tesla vine și la noi. Când ți-ar ajunge comanda?

România, în lumea bună: Tesla vine și la noi. Când ți-ar ajunge comanda?

Mașinile Tesla au devenit iconice pentru categoria automobilelor electrice. De acum vor fi și în România, aduse oficial de companie, dar vestea mai proastă e la capitolul livrare.

Încă din 2018, România a încăput pe harta de extindere a Tesla. Primul pas a fost cu anunțarea a trei stații de încărcare care nu s-au materializat încă. Vestea mai bună acum e că automobilele vor fi vândute direct în România. Astfel, dacă ai pus ochii pe-o Tesla Model 3, cel mai accesibil model, o poți avea.

Când îți vine mașina Tesla, dacă o comanzi din România

Pe site-ul oficial, la configurarea unei mașini Model 3, cea mai proastă veste e trecută la baza paginii. Cel mai devreme, mașina Tesla ar fi livrată la începutul lui 2020. În fapt, compania a avut ceva probleme cu respectarea precomenzilor la Model 3, mai ales în primul an de când a început producția.

Cât despre venirea Tesla în România, oficial, asta s-a întâmplat la pachet cu mai multe țări. Polonia, Ungaria, Slovenia și România sunt țările în care compania s-a extins oficial.

Sigur, pe străzile de la noi poate ai mai văzut mașinile acestei companii. Au fost cumpărate de la diverși dealeri, nu aduse pe canal oficial.

Compania și-a promovat extinderea cu Model 3, dar acceptă comenzi și pentru Model S, și pentru Model X (alternativa la un SUV tradițional, acum 100% electric).

Ce ar trebui să mai știi e că în regiunea Europei de Est, doar în Polonia există un service autorizat. Următorul e programat pentru Budapesta, în Ungaria. Ce mai lipsește de pe harta Tesla sunt stațiile de încărcare rapidă. Astfel, poți reduce considerabil timpul pe care îl petreci cu alimentarea.

În 2018, Elon Musk, directorul Tesla, a spus că va avea stații peste tot. „Da. Supercharger va acoperi 100% Europa anul viitor. Din Irlanda până la Kiev și din Norvegia până în Turcia”, a scris Musk pe Twitter. Mai sunt câteva luni până la finalul anului, dar nu pare un plan realizabil.

Citește și: