Tesla, păcălită din nou: cum au reușit doi cercetători să o facă să încalce viteza legală

Tesla, păcălită din nou: cum au reușit doi cercetători să o facă să încalce viteza legală

Tehhnologia Tesla a fost păcălită din nou. De această dată, doi cercetători au reușit să o facă să încalce viteza legală cu doar o bucată de bandă adezivă.

Tehnologia Tesla e una dintre cele mai bune pe care le poți găsi în zona eletricelor. Chiar și așa, însă, nimeni și nimic nu e perfect. Atunci când ești considerat pionier pe o anumită direcție, e normal ca pe parcursul drumului să mai apară niște probleme.

Nu poți chiar să prevezi tot.

Așa s-a întâmplat recent și cu un test făcut de doi cercetători de la McAfee, care au demonstrat că funcția Autopilor de la Tesla mai are multe de învățat. Ei au reușit să păcălească unul dintre modele și să-l facă să accelereze mai mult decât viteza legală. Și au reușit acest lucru doar cu o bucată de bandă adezivă.

Tehnologia Tesla făcută, din nou, de râs

Trucul prin care cercetătorii au reușit să păcălească funcția de Autopilot a Tesla a fost unul simplu: au căutat un sector de drum unde indicatorul arăta o viteză legală maximă de 35 mph (35 de mile pe oră). Au lipit o bucată de bandă adezivă pe mijlocul cifrei 3, astfel încât aceasta să semene, de la distanță, cu cifra 8.

Astfel, funcția Autopilot a fost păcălită. A crezut că viteza maxim admisă de lege este 85 mph.

Nu este pentru prima dată când tehnologia Tesla e păcălită.  Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel au reușit să păcălească sistemele cu care sunt echipate modelele Tesla – inclusiv Model X. Practic, s-au folosit de drone pentru a proiecta holograme pe drum, iar mașina nu a știut să facă diferența.

Holograma a fost interpretată drept un obiect și a frânat pentru a nu lovi respectivul obstacol. Senzorii Tesla au interpretat holograma drept o persoană reală.

Trucul folosit de cercetătorii McAfee a fost realizat tot pe Model X. Cum a decurs experimentul, poți vedea în videoul de mai jos: