Tesla Cybertruck care ar putea ajunge pe Lună: cum arată mașina ca rover lunar

Tesla Cybertruck care ar putea ajunge pe Lună: cum arată mașina ca rover lunar
Sursa foto: Charlie Automotive

Tesla Cybertruck este una dintre cele mai neobișnuite mașini pe care le-ai văzut, însă nu se compară cu această versiune modificată, transformată în rover lunar.

Când Elon Musk a prezentat mașina, reacțiile au fost extrem de controversate, din cauza design-ului său ieșit din comun. Acum, un desginer a văzut în aceasta un potențial rover de folosit în misiunile lunare, așa că i-a schimbat și mai mult aspectul mașinii deja parcă desprinsă dintr-un film SF.

Charlie Automotive vine cu un nou concept pentru Tesla Cybertruck, model care chiar ar avea sens să ajungă, într-o bună zi, să fie folosit ca rover pe Lună. De altfel, cele două companii ale lui Elon Musk colaborează destul de mult una cu cealaltă: împart acum mai mulți angajați, fac instrumente una pentru cealaltă. În plus, SpaceX cumpără piese auto în valoare de milioane de dolari de la Tesla.

Astfel, nu ar fi tocmai exclus ca cele două companii să creeze un rover împreună care, de ce nu, ar putea arăta chiar similar cu acesta, cel gândit de Charlie Automotive. Designerul a decis să creeze o reprezentare vizuală a unei potențiale colaborări, și a ieșit asta:

Tesla Cybertruck, cea mai neobișnuită mașină a companiei

Vehiculele electrice au o lungă istorie a călătoriilor spațiale, asta pentru că motoarele cu combustie sunt proiectate să funcționeze în atmosfera noastră, în timp ce motoarele electrice pot funcționa eficient într-o varietate mult mai largă de medii. Avem exemplul Audi, companie auto care deja a dezvoltat un rover lunar.

Pick-up-ul electric al Tesla pare mai degrabă un vehicul din viitor decât ceva ce ai putea vedea pe șosele, în mod obișnuit. Cea mai bună versiune a mașinii, cea tri motor, are o autonomie de 800 km și ajunge la 100 km/h în doar 2.9 secunde.

Pe lângă specificațiile de sub capotă, mașina nu dezamăgește nici pe exterior. Vehiculul este fabricat din oțel laminat la rece și sticlă blindată. Pentru a demonstra duritatea Tesla Cybertruck, Elon Musk a încurajat oamenii să lovească vehiculul cu un baros. De asemenea, el a arătat un videoclip în care pickup-ul rezistă la gloanțe trase cu armă de 9 mm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: electrek