Cele mai impresionante 10 fotografii de la lansarea istorică a SpaceX și NASA

SpaceX a lansat pentru prima dată o rachetă spațială cu echipaj la bord, în misiunea numită Demo-2. Doi astronauți NASA au ajuns la bordul unei rachete Falcon 9 la Stația Spațială Internațională, iar imaginile de la lansare sunt impresionante.

Această misiune a fost produsul programului NASA Commercial Crew, un parteneriat între agenția spațială și două companii private, SpaceX și Boeing, pentru a construi nave spațiale care pot transfera astronauți spre Stația Spațială Internațională și înapoi. Demo-2 fost prima dată când SUA își lansează propriii astronauți de pe pământ american din 2011. Iar pentru SpaceX a fost pentru prima dată când a trimis oameni în spațiu.

Într-o capsulă Crew Dragon, la bordul unei rachete Falcon 9, astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley au ajuns în siguranță la Stația Spațială duminică dimineață. Asta după ce lansarea inițială a fost amânată, din cauza vremii nefavorabile de miercuri, data la care fusese programată inițial.

Cele mai impresionante 10 fotografii de la lansarea SpaceX și NASA

Misiunea de lansare a avut câteva momente impresionante surprinse în fotografiile oficiale, care vor rămâne în istorie, pe care le vei putea vedea mai jos.

Pe 27 mai, s-a încercat lansarea inițială.

Astronauții NASA, Douglas Hurley (stânga) și Robert Behnken (dreapta) purtând costume spațiale SpaceX, pleacă de la Neil Armstrong Operations and Checkout Building, 27 mai 2020.

astronauți nasa spacex

Hurley și Behnken își iau rămas bun de la familiile lor și se îmbrățișează de la distanță, 27 mai 2020.

Racheta SpaceX Falcon 9 (cu capsula Crew Dragon) este ridicată în poziție verticală.

falcon 9 este ridicată în poziție verticală spacex

Behnken și Hurley ajung în scaunele din Crew Dragon, 27 mai 2020.

Din cauza norilor, cu doar 17 minute înainte de ridicarea programată, inginerii NASA au decis să amâne misiunea de lansare. Misiunea este reprogramată pentru 30 mai.

Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley așteaptă lansarea la bordul Crew Dragon, 30 mai 2020.

Falcon 9 este lansată în spațiu.

Elon Musk se bucură după lansarea astronauților în misiunea Demo-2, la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida, 30 mai 2020.

Reuters

Falcon 9 se îndepărtează de Pământ.

falcon 9 spacex

Falcon 9 a SpaceX se apropie de Stația Spațială Internațională. În prim plan se află brațul robotizat atașat modulului de laborator Kibo al agenției de explorare aerospațială din Japonia.

falcon 9 spacex ajunge la ISS

Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley sunt întâmpinați de ceilalți astronauți de la Stația Spațială Internațională.

Citește și: