05 iun. 2020 | 11:47

Răfuială între Elon Musk și Amazon: ce l-a supărat pe șeful Tesla

ACTUALITATE
Răfuială între Elon Musk și Amazon: ce l-a supărat pe șeful Tesla

Elon Musk, șeful Tesla, se ia la trântă în mediul online cu Amazon. Miliardarul s-a supărat pe compania condusă de Jeff Bezos și a lansat mai multe acuzații la adresa acesteia.

Elon Musk e capabil să transforme postările sale în mesaje virale. Reușește acest lucru datorită notorietății câștigate prin afacerile pe care le conduce – Tesla și Space X. Dar mesajele sale au deseori și câte o țintă. Și reușește, prin ele, să atragă atenția și să stârnească dezbateri.

Așa a făcut și cu cea mai recentă postare de pe Twitter, Șeful Tesla crede că e momentul să renunțe la Amazon, din cauza politicilor gigantului condus de Jeff Bezos. De fapt, la mijloc e vorba de o carte pe care un fost jurnalist NYT se pregătește să o lanseze.

Musk se ia de Amazon: care-i problema șefului Tesla

Elon Musk s-a luat de Amazon pe contul său de Twitter, acolo unde a scris că ce face Bezos este o nebunie  și a adăugat că monopolurile sunt greșite. A adăugat că se va despărți de Amazon. Tweet-ul lui Musk vine după ce fostul jurnalist New York Times, Alex Berenson, a arătat că viitoarea sa carte despre noul tip de virus, în care pune sub semnul întrebării existența pandemiei, nu a îndeplinit cerințele Amazon.

Astfel, volumul n-a fost acceptat la vânzare, iar Berenson crede că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că el a contestat restricțiile impuse de autorități pe perioada pandemiei. A sugerat, de asemenea, că numărul deceselor și al îmbolnăvirilor e mult mai mic decât cel raportat.

Jurnalistul l-a atras de partea sa pe Elon Musk, de asemenea un critic al măsurilor impuse de autorități care au tras pe dreapta activitățile economice din multe domenii, inclusiv din industria auto, acolo unde Musk activează. Șeful Tesla e cunoscut pentru pozițiile sale publice controversate de pe Twitter.

A fost chiar acuzat de manipularea bursei la un moment dat, tot din cauza unei postări.