Teoriile conspirației despre pandemie, desființate de Arafat: ”Factura va fi în vieți omenești”

Teoriile conspirației despre pandemie, desființate de Arafat: ”Factura va fi în vieți omenești”

La ora actuală, opinia majorității despre coronavirus este influențată de teorii ale conspirației, iar Raed Arafat este convins că vom plăti în vieți omenești pentru această inconștiență.

Un procent covârșitor din populația globului nu crede în coronavirus deloc sau este de părere că această pandemie a fost creată în laborator. Motivele pentru care acest scenariu nu este doar improbabil, ci imposibil, au fost atestate de multe ori în ultimele luni, dar Raed Arafat a mai venit cu un argument suplimentar în acest sens. Oficialul a atras atenția asupra acestui subiect când încerca să avertizeze populația în legătură cu gradul sporit de inconștiență.

„Dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar: înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva”, astfel și-a început Raed Arafat intervenția la Digi 24 de miercuri seară, când a fost întrebat de conspirații.

Problema cea mai mare este că, din cauza dezinformări, comportamentul oamenilor este din ce în ce mai greu influențabil, iar măsurile preventive au fost aruncate pe fereastră. „Da, fără nicio discuție, și nu numai mie”, a menționat oficialul când a fost întrebat dacă îi este dificil să explice existența pandemiei unui român, în contextul conspirațiilor care fac valuri pe internet.

„Oamenii la cât au auzit și la cât au văzut și la câte teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semnele de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că de fapt nu e Covid și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui. Eu am spus și repet pentru cei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar. Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva”, a declarat Raed Arafat.

Dincolo de opinia ta personală pe marginea acestui subiect, Arafat a insistat pe faptul că vom plăti cu toții factura pentru această inconștiență și că, din păcate, va fi în vieți omenești. „Cine crede că așa ceva (o conspirație – n.r.) a fost, este imposibil. A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ”, a concluzionat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: