Telefonul cu specificații la care posesorii de iPhone doar visează, oficial: de ce este atât de ieftin

Telefonul cu specificații la care posesorii de iPhone doar visează, oficial: de ce este atât de ieftin

La câteva săptămâni după ce Apple și-a dezamăgit fanii cu noile iPhone 12 și iPhone 12 Pro, Xiaomi îți oferă un telefon mai bun la jumătate de preț.

iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt niște telefoane cu un design care combină ce era mai bun la iPhone 5 cu ecranul de la iPhone 10. Crestătura din partea de sus a ecranului este la fel ca în urmă cu doi ani, dar măcar s-a micșorat un pic marginea ecranului.

În același timp, Apple îți vinde la peste 1000 de euro un telefon cu un ecran de 60Hz, care parte antic în comparație cu experiența fluidă și rapidă pe care o oferă un panou de 120Hz. Într-un telefon de doar 325 de euro, Xiaomi îți oferă însă un ecran de 144Hz.

Redmi K30S este cel mai nou smartphone al chinezilor, unul pe care ai mari șanse să-l poți achiziționa și în Europa. După ce a făcut subiectul mai multor speculații, gadgetul a fost confirmat oficial și vine la pachet cu multe motive de bucurie, începând cu prețul.

Noul Redmi K30S este construit în jurul unui panou LCD de 6,67 inci cu 144Hz, o rezoluție Full HD+, un raport de aspect de 20:9 și o margine inexistentă pe trei dintre cele patru laturi ale ecranului. Camera frontală este de 20MP și are o cameră principală de 64 de megapixeli, iar la interior ascunde un procesor Snapdragon 865. Atât pe partea din față, cât și pe spate, este protejat cu Gorilla Glass 5.

Pe spate, pe lângă camera de 64 de megapixeli, mai găsești o cameră ultrawide de 13 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli. Acumulatorul are 5000 mAh și se încarcă rapid la 33W. Conectica include Wi-Fi 6, Bluetooth 5, 5G SA și 5G NSA, plus un port USB-C.

Din multe puncte de vedere, acesta este un Xiaomi Mi 10T pe care l-am văzut în urmă cu câteva săptămâni, dar adaptat piețelor în care Redmi este un brand mai popular. Diferența dintre terminalul Xiaomi și cel oferit sub brandului Redmi ține de memoria RAM și de spațiul de stocare. Redmi K30S poate fi achiziționat cu 8GB RAM și 128 sau 256GB de memorie internă. Nu există un slot pentru carduri microSD.

Prețul de achiziție este de 325 de euro pentru un Redmi K30S cu 128GB de spațiu sau 350 de euro pentru 256GB de memorie. Va fi disponibil pentru achiziție începând cu 11 noiembrie.

Citește și: