13 mai 2020 | 07:05

Telefonul cu peste 20 de zile de autonomie există și e marca Nokia

ACTUALITATE
Telefonul cu peste 20 de zile de autonomie există și e marca Nokia

În urmă cu 20 de ani, când ți-ai cumpărat primul telefon, autonomia lui era una spectaculoasă. Nokia vrea să readucă în actualitate standardele de la acea vreme.

În 2020, îți aduci aminte cu jind de perioada în care un telefon putea să stea departe de priză pe parcursul a șapte, zece zile. Deși existau și atunci terminale care trebuiau încărcate în fiecare zi sau la două zile, gadgeturile Nokia jucau în altă ligă. La ora actuală, finlandezii de la HMD vor să readucă în actualitate vremurile de atunci. În acest scop, au lansat telefoane cu zeci de zile de autonomie.

HMD este deținătoare brandului de telefoane Nokia și tocmai a lansat două telefoane ”de vorbit” care s-ar putea să te încânte și să includă suficient de multe funcții utile încât să-ți surâdă ideea unei eventuale achiziții.

Nokia

Ilustrate în imaginile alăturate sunt Nokia 125 și Nokia 150. Ambele sunt construite în jurul unui panou QVGA cu o diagonală de 2,4 inci. Acestea nu se laudă cu o carcasă pretențioasă sau specificații hardware impresionante, dar au alte particularități atractive. Cu o carcasă din plastic rezistent și o autonomie de invidiat, este foarte probabil să se vândă destul de bine.

Terminale sunt identice la capitolul dimensiuni și utilizează platforma Series 30+. Ambele suportă utilizarea simultană a două cartele SIM, au o ieșire tradițională de căști, dar includ și Bluetooth. Pasionații de radio se vor bucura de includerea unui receptor FM.

Nokia 150 are avantajul că include un player MP3 și o cameră VGA cu bliț. Pentru stocare suplimentară, suportă carduri microSD de până la 32GB. Autonomia, în ambele cazuri, este facilitată de un acumulator de 1020 mAh care se încarcă prin microUSB.

Nokia promite că, indiferent de modelul pentru care vei opta, vei avea până la 23 de zile de autonomie și 19,4 ore de vorbit la telefon. Nokia 125 va fi disponibil în culorile alb și negru la un preț de 22 de euro, în timp ce Nokia 150 poate fi achiziționat cu finisaj roșu, cyan și negru la un preț de 27 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele