De ce telefoanele 5G vor deveni mai ieftine de acum încolo

De ce telefoanele 5G vor deveni mai ieftine de acum încolo

Qualcomm lansează un nou procesror, care este, în același timp, și unul dintre motivele pentru care îți vei putea permite mai ușor un telefon 5G.

O explicație pentru care atât de puțini oameni folosesc internet wireless 5G super rapid este costul ridicat al telefoanelor compatibile. Totuși, aceste prețuri ridicate sunt pe cale să scadă.

Qualcomm a anunțat un nou procesor Snapdragon 6-series, Snapdragon 690, destinat telefoanelor mid-range în viitorul apropiat. Una dintre cele mai bune vești este că este primul procesor din gama 6-series care suportă tehnologia 5G. În consecință, acest lucru înseamnă că și telefoanele care conțin această tehnologie urmează să se ieftinească considerabil.

În prezent, mai multe telefoane entry-level 5G care folosesc procesorul Snapdragon 765G. Avem exemplul Motorola Edge, care costă aproximativ 690 de dolari, sau TCL 10 5G, care costă aproximativ 500 de dolari. Noul val de telefoane ieftine care folosesc Snapdragon 690 ar putea reduce acest cost la 400 de dolari sau chiar mult mai puțin, bazat pe telefoane comparabile în prezent.

Ce specificații are noul procesor Qualcomm 5G

Snapdragon 690 de 2 GHz octa-core, va folosi modemul Snapdragon X51 de la Qualcomm, care nu este integrat în chipset, și se va conecta la rețelele 5G Sub-6 GHz. Deși rețelele Sub-6 nu oferă viteze la fel de mari precum conexiunile mmWave, vestea bună e că au o acoperire mai mare și sunt mai folosite în întreaga lume. Potrivit Qualcomm, producătorii de telefoane care intenționează să folosească procesorul pentru dispozitivele lor includ HMD Global, LG Electronics, Motorola, SHARP, TCL și Wingtech.

„Conducerea extinderii 5G în Snapdragon 6-series are potențialul de a face 5G accesibil la peste 2 miliarde de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume”, a declarat președintele Qualcomm, Cristiano Amon.

Qualcomm a îmbunătățit capacitatea chipset-ului și pe alte părți, adăugând suport pentru ecrane cu rata de actualizare de 120 Hz, videoclipuri HDR 4K și posibilitatea de a utiliza camere cu până la 192 megapixeli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: