Qualcomm lansează Snapdragon 865, procesorul flagship-urilor din 2020

Qualcomm lansează Snapdragon 865, procesorul flagship-urilor din 2020

Snapdragon 865 este cel mai nou procesor Qualcomm și va ajunge pe multe dintre telefoanele premium care urmează să fie lansate în 2020.

În cadrul summit-ului anual Snapdragon, Qualcomm a dat mai multe detalii ca niciodată despre procesoarele pe care urmează să le lanseze. Cele mai importante sunt Snapdragon 865 și 765. În cazul ambelor sisteme Qualcomm se concentrează pe tehnologia 5G și inteligența artificială.

Partea bizară e că, deși Snapdragon 865 este un procesor high-end, nu va avea integrată tehnologia 5G. Pentru ca flagshipul pe care Snapdragon 865 va fi instalat să poată suporta 5G, Qualcomm spune că este necesar un modem separat. Producătorii de telefoane vor fi nevoiți să folosească modemul X55 5G.

Motivul este unul destul de simplu. Implementarea rețelelor 5G este un proces destul de lent. Astfel, Qualcomm vrea ca și producătorii de telefoane care vor continua să ofere versiuni non-5G ale dispozitivelor să poată folosi procesorul său.

Pe de altă parte, Snapdragon 765, o componentă ceva mai puțin performantă, va avea integrată tehnologia 5G. Acest lucru înseamnă că, în 2020, vom putea avea mai multe telefoane și din seria mid-range care vor suporta noua tehnologie.

Qualcomm Snapdragon 865 va ajunge pe multe flagship-uri în 2020

În ceea ce privește inteligența artificială, Snapdragon 865 pare să poată face destul de multe. Puterea de procesare AI de pe acest procesor va fi cea mai bună de până acum în cazul componentelor Qualcomm.

Până acum, compania nu a dat foarte multe detalii legate de ce pot să facă cu adevărat procesoarele pe care le-a anunțat. Noi informațiii urmează să apară foarte curând, pe măsură ce summit-ul Snapdragon continuă.

Aproape toate telefoanele importante care rulează cu Android folosesc procesoarele Qualcomm din seria 800. Iar Qualcomm Snapdragon 865 ne arată la ce să ne așteptăm de la flagship-urile care urmează să fie lansate în 2020, precum Galaxy S11, Pixel 5, Galaxy Note 11, OnePlus 8, LG G9 și altele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The verge
Etichete: