Țara în care testele de COVID-19 sunt trimise cu drona. Cum funcționează?

Țara în care testele de COVID-19 sunt trimise cu drona. Cum funcționează?

În timpul ultimului său proces de livrare a dronelor, gigantul de retail Walmart a început să livreze teste COVID-19 la domiciliu. Clienții vor afla dacă sunt negativi sau pozitivi la virus în aproximativ două zile

Compania a început să facă livrări de truse de testare în Las Vegas. Un al doilea proces în Cheektowaga, New York, va începe la începutul lunii octombrie. Clienții vor trebui să locuiască la cel mult 1.6 kilometri de un Walmart Supercenter pentru a primi kiturile de testare cu drona.

Astfel, trusele vor fi livrate „pe alee, pe trotuarul din față sau în curtea din spatele casei clientului, în funcție de locul în care sunt mașini și copaci”, potrivit unui comunicat de presă.

Clientul trebuie apoi să-și facă testul, să-l sigileze și să-l trimită înapoi la Quest Diagnostics, compania de testare Walmart în parteneriat, folosind o etichetă de transport preplătită inclusă.

Cât de mult poate căra o dronă Walmart

Vestea vine după ce Walmart a dat drumul programului de livrare a dronelor, o colaborare cu compania de livrare a dronelor Flytrex, în Fayetteville, Carolina de Nord. Procesul a fost limitat la selectarea produselor alimentare și a produselor esențiale de uz casnic din magazinele locale ale retailerului.

Programul pilot va fi folosit în principal pentru a aduna informații pentru un serviciu viitor, astfel încât cerul din Fayetteville nu va fi încă umplut cu drone. „Dronele, care sunt controlate prin cloud folosind un tablou de control inteligent și ușor, ne vor ajuta să obținem informații valoroase despre experiența clientului și a asociatului – de la alegere și ambalare până la decolare și livrare”, a declarat Tom Ward, vicepreședintele Walmart.

Dronele Flytrex folosite de Walmart pot transporta 6,6 kilograme la o înălțime de 115 metri, pentru o distanță de aproximativ cinci kilometri (și înapoi), până la 32 mph. Acestea folosesc un mecanism de eliberare a firelor pentru a coborî cutiile de livrare fixate de la 24 de metri, asigurând „o livrare liniștită și sigură”, a scris Flytrex pe site-ul său web.