Rivalul Amazon vrea să livreze produsele cu drona: cât de mult poate căra una singură?

Rivalul Amazon vrea să livreze produsele cu drona: cât de mult poate căra una singură?

La scurt timp după ce a primit aprobarea finală FAA pentru livrările cu drone, Amazon are deja un rival. Walmart a anunțat că va începe un program pilot cu compania de drone Flytrex pentru a livra produse alimentare și alte produse de uz casnic din magazinele sale din Fayetteville, NC.

Flytrex primise anterior aprobarea FAA pentru livrările de alimente în Carolina de Nord. Programul pilot va fi folosit în principal pentru a aduna informații pentru un serviciu viitor, astfel încât cerul din Fayetteville nu va fi încă umplut cu drone.

„Dronele, care sunt controlate prin cloud folosind un tablou de control inteligent și ușor, ne vor ajuta să obținem informații valoroase despre experiența clientului și a asociatului – de la alegere și ambalare până la decolare și livrare”, a declarat Tom Ward, vicepreședintele Walmart.

Walmart face concurență Amazon în livrarea produselor cu drone

Dronele Flytrex folosite de Walmart pot transporta 6,6 kilograme la o înălțime de 115 metri, pentru o distanță de aproximativ cinci kilometri (și înapoi), până la 32 mph. Acestea folosesc un mecanism de eliberare a firelor pentru a coborî cutiile de livrare fixate de la 24 de metri, asigurând „o livrare liniștită și sigură”, a scris Flytrex pe site-ul său web.

Dronele Walmart vor zbura în conformitate cu regulile FAA care impun ca drona să rămână la vedere și să utilizeze un pilot la distanță. FAA a emis deja certificate mai avansate ale transportatorului aerian către Amazon și Wing Aviation de la Google, care permit livrarea de drone dincolo de linia vizuală. Cu toate acestea, Flytrex a primit recent aprobarea pentru un sistem de siguranță cu parașuta care ar putea deschide calea pentru permisiunea de a zbura deasupra zonelor populate.

Recent, Amazon a făcut un salt mare spre livrarea de mărfuri “din cer”, devenind una dintre puținele companii certificate de guvernul SUA pentru a funcționa ca o companie aeriană cu drone. Amazon Prime Air, proiectul de livrare a mărfurilor cu drone al gigantului Amazon, a fost desemnat „transportator aerian” de către Administrația Federală a Aviației, așa cum raportează Bloomberg. Acest lucru înseamnă că poate începe testarea livrărilor de pachete de drone.

Etichete: