Țara cu cei mai mulți pacienți susține că 73% dintre aceștia aveau și alte probleme de sănătate

Țara cu cei mai mulți pacienți susține că 73% dintre aceștia aveau și alte probleme de sănătate
Sursa foto: Annie Spratt / Unsplash

La nivel mondial, există peste 40.000 de decese din cauza COVID-19, iar datele din această țară arată că sunt afectate mai ales persoanele cu probleme de sănătate deja existente.

Statele Unite au cele mai multe cazuri de COVID-19 și se clasează pe locul trei în topul țărilor cu cele mai multe decese cauzate de noul virus. La 1 aprilie, SUA aveau aproape 190.000 de cazuri și puțin peste 4.000 de decese. Datele din această țară confirmă încă o dată teoria potrivit căreia virusul afectează în special persoanele infectate care mai suferă și de alte boli.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), 73% dintre americanii internați cu COVID-19 aveau deja și alte probleme de sănătate: cel puțin o altă boală.

Datele analizate de CDC se referă la cazurile depistate până în data de 28 martie. Nu are informații legate de starea de sănătate anterioară infectării pentru majoritatea persoanelor depistate cu noul coronavirus.

Atfel, din cele 7.162 de cazuri în care centrul a putut obține date legate de starea de sănătate a pacienților, s-a ajuns la concluzia că 71% dintre pacienții internați cu COVID-19 și 78% dintre cei din unitățile de terapie intensivă aveau boli preexistente sau factori de risc. În comparație, doar 27% dintre cei testați pozitiv, dar care nu au fost spitalizați, aveau și alte probleme de sănătate.

Cele mai frecvent raportate boli preexistente în rândul pacienților coronavirus din SUA au fost diabetul, boli pulmonare cronice și boli cardiovasculare.

Și în alte țări, cei mai afectați sunt cei cu probleme preexistente de sănătate

Cea mai gravă situație există în Italia, unde există deja peste 12.000 de decese din cauza COVID-19.

Autoritatea națională de sănătate din statul italian a realizat un studiu pentru a înțelege mai bine pe cine afectază cel mai mult noul virus. Potrivit concluziilor până la 19 martie, 99% dintre cei care au murit după ce au fost infectați cu SARS-CoV-2 sufereau deja și de alte afecțiuni medicale.

Instituția medicală a analizat dosarele medicale a 18% dintre persoanele care au decedat din cauza COVID-19. Dintre toate acestea, doar trei victime, sau 0,8% din total, nu aveau boli cunoscute anterior. Aproape jumătate dintre cei morți în Italia sufereau de cel puțin alte trei afecțiuni medicale și o pătrime aveau deja fie una, fie două alte boli. 75% dintre victime aveau hipertensiune arterială, aproximativ 35% aveau diabet și o treime suferea de boli de inimă.

Sursa: busine