Surpriza Apple pentru toamnă: câte telefoane 5G pregătește pentru clienți

Surpriza Apple pentru toamnă: câte telefoane 5G pregătește pentru clienți

Luna septembrie e acel moment din an în care fanii Apple așteaptă noile lansări ale producătorului american. Anul acesta, însă, planurile au fost ușor schimbate din cauza pandemiei, dar, chiar și așa, se pare că Tim Cook vine cu surpriza 5G așteptată de mulți.

Pandemia de coronavirus a dat planurile peste cap multor producători de telefoane, iar Apple nu avea cum să facă excepție. De regulă, noile modele iPhone se lansau în luna septembrie, o tradiție a companiei americane. Numai că, anul acesta, calendarul se decalează puțin.

Astfel, se pare că Apple se pregătește să lanseze în luna octombrie noile modele iPhone (cel mai probabil, vor fi 4 la număr și toate vor fi 5G), dar și un nou iPad Air, două noi modele de ceasuri inteligente, o pereche de căști și un model mic de HomePod.

Informațiile apar într-un raport Bloomberg, iar Apple nu a comentat până acum informația.

Surprizele Apple pentru această toamnă sunt 5G

Din câte se pare, Apple le-a cerut furnizorilor să facă undeva între 75 și 80 de milioane de noi modele iPhone, număr similar cumva cu comenzile din anii trecuți. E un prim semn că gigantul din Cupertino nu se sperie de criză și mizează cam pe aceleași vânzări.

Raportul Bloomberg arată că Tim Cook a pregătit patru noi modele de iPhone, cu ecrane între 5,4 și 6,7 inci, toate dotate cu tehnologia 5G. Versiunile premium vor avea ecrane de 6,1, respectiv 6,7 inci. Cum spuneam, sunt pregătite și două noi modele de Apple Watch – un succesor pentru Series 5 și unul pentru Series 3, dar și un smart speaker HomePod mai ieftin plus nouă pereche de căști over-ear.

Cel mai probabil, acestea vor fi lansate în luna octombrie, așadar noile modele de iPhone vor ajunge la clienți mai târziu decât în anii trecuți.  Pe de altă parte, noua versiune de iOS, cu numărul 14, va fi lansată pe 14 septembrie, înainte ca noile iPhone-uri să fie disponibile.

Apple este, la acest moment, al treilea producător de telefoane la nivel mondial, după Huawei și Samsung. Posibil ca situația să se schimbe odată ce apare noua generație de iPhone. Mai ales dacă noile modele vor fi lansate în varianta 5G, așa cum arată raportul citat de cei de la Bloomberg.

Citește și: