Surpriza Apple pe care am putea-o vedea chiar în plină pandemie

Surpriza Apple pe care am putea-o vedea chiar în plină pandemie

Despre Apple nu prea s-a auzit mare lucru în ultima perioadă, dar momentul lansăriilor noilor modele iPhone e extrem de așteptat. Acțiunile companiei americane ar putea crește puternic, dar nu neapărat datorită lansării iPhone 12, spun unii analiști.

Apple e un gigant digital, iar planurile de lansare a noilor modele iPhone 12 îl vor ține cu siguranță în centrul atenției în perioada următoare. Până la lansare, însă, americanii ar putea profita de această perioadă de pandemie. E o perioadă în care se lucrează mult de acasă, iar mulți dintre elevi se pregătesc să facă școală online, pentru că nu toți se vor întoarce în clase.

În aceste condiții, cred analiștii citați de CNBC, prețul acțiunilor Apple ar putea crește substanțial în următoarea perioadă. Și asta fără ca americanii să confirme faptul că urmează să lanseze și telefoane 5G.

Apple se pregătește să urce pe val

Posibil ca noile modele iPhone să fie echipate cu 5G, dar în lipsa unei informații oficiale, analiștii preferă să meargă pe estimări. Recent, Apple a devenit prima companie americană listată la bursă care atinge valoarea de piață de 2 trilioane de dolari. Ca să înțelegi câte cifre sunt acolo – înseamnă două mii de miliarde de dolari.

Iar analiștii susțin că a reușit această performanță fără să aibă în portofoliu vreun telefon 5G. Odată ce acestea vor veni și-n contextul în care toate domeniile caută soluții de digitalizare pe perioada pandemiei, abia atunci Apple ar putea deveni de neoprit, crede Tom Forte, analist D.A. Davidson, citat de CNBC.

Practic, într-o perioadă în care multă lume lucrează de acasă și mulți elevi se pregătesc să susțină cursurile doar online, tehnologia 5G vine la fix: viteze mai mari de internet și o infrastructură mult îmbunătățită.

Apple este, la acest moment, al treilea producător de telefoane la nivel mondial, după Huawei și Samsung. Posibil ca situația să se schimbe odată ce apare noua generație de iPhone. Mai ales dacă noile modele vor fi lansate în varianta 5G.

Citește și: