Super producție de la Hollywood, direct pe Netflix, din cauza pandemiei

Super producție de la Hollywood, direct pe Netflix, din cauza pandemiei

Marile studiouri de la Hollywood care aveau premiere programate în această perioadă caută soluții pentru a-și scoate măcar o parte din investiție. Pentru unii, asta înseamnă lansări pe Netflix de superproducții.

După ce au investit zeci sau chiar sute de milioane într-un film, marile studiouri de la Hollywood nu mai știu cum și unde să la lanseze pentru a-și recupera investiția. În cazul ultimului James Bond a fost vorba de o amânare a premierei de aproximativ 9 luni, în timp ce Fast & Furious 9 a fost decalat cu un an. Acest decizii costă însă foarte mult și nu se pretează în cazul fiecărui film care ar trebui să ajungă în cinema.

Unele studiouri au decis să-și lanseze filmele din cinema pentru închiriere online, la un preț un pic mai mare decât cel pe care l-ai plăti pentru un bilet la film. Având în vedere că poți să-l vezi cu familia, valoarea nu este exagerată. Chiar și așa însă, nu ai siguranța că mulți vor decide să-l cumpere, mai ales dacă îl lansezi prin intermediul unui serviciu obscur.

Alternativa găsită de Paramount a fost de a-și vinde un film celor de la Netflix, în loc să încerce să-l vândă ”cu amănuntul”. The Lovebirds avea premiera programată pe 3 aprilie 2020. Filmul cu Issa Rae și Kumail Nanjiani se pare însă că va avea premiera pe cel mai popular serviciu de streaming de pe mapamond, în loc de cinema. Informația a fost confirmată de Deadline și Hollywood Reporter.

Este prima oară când se întâmplă asta, în contextul în care tot mai mulți giganți din industria filmului bâjbâie când vine vorba de luarea unor decizii pe timp de pandemie, când majoritatea oamenilor sunt forțați să stea în casă. Momentan nu este foarte clar când vei putea vedea The Lovebirds, dar se pare totuși că înțelegerea de distribuție este la nivel global, deci sigur îl vei putea vedea și în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: