Super opțiunea de la Facebook pentru Messenger și Instagram

Super opțiunea de la Facebook pentru Messenger și Instagram

Facebook a făcut cel mai mare pas de până acum în integrarea diverselor sale platforme de mesagerie, permițând unor utilizatori de pe Messenger și Instagram să-și trimită mesaje între aplicații.

Facebook lansează mesajele cross-platform, iar pe lângă asta, Instagram primește o revizuire majoră a sistemului său de mesagerie directă, care va fi extinsă cu funcții preluate de la Messenger.

Noile instrumente de mesagerie Instagram includ ștergerea mesajelor, stickere selfie, emoji personalizate, culori de chat, noi modalități de blocare a mesajelor nedorite și introducerea funcției preluate de la Messenger, WatchTogether, care permite să vizionezi videoclipuri cu prietenii în timpul unui apel video.

În plus față de mesageria pe mai multe platforme, utilizatorii de pe Instagram și Messenger pot căuta simultan profiluri în ambele aplicații. Utilizatorii pot renunța la aceste funcții dacă doresc.

Când și mai ales cine va putea beneficia de această actualizare ?

Nu este clar când și unde vor fi disponibile mesageria cross-platform pentru Instagram și Messenger. Funcția este în prezent “testată pe anumite piețe și se va extinde la nivel global în următoarele luni”.

Nu există nicio cronologie publică despre momentul în care Facebook ar putea începe și integrarea celuilalt gigant al său de mesagerie, WhatsApp.

Știrea face parte dintr-un plan ambițios prezentat de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, pentru tranziția imperiului social media de la unul fondat pe spații publice la unul cu un accent mai mare pe comunicarea privată.

După cum a explicat Zuckerberg în 2019, “mesageria privată, poveștile efemere și grupurile mici sunt de departe domeniile de comunicare online cu cea mai rapidă creștere”.

Prin integrarea mesajelor în diversele sale aplicații, fiecare dintre ele având peste 1 miliard de utilizatori, Facebook speră să capteze cât mai mult din această piață posibil.

Combinarea acestor servicii este o provocare imensă în infrastructură, în special pentru integrarea viitoare a WhatsApp, care conține criptare end-to-end.

Dar un obstacol mai mare poate veni din partea autorităților de reglementare, care sunt precauți în ceea ce privește dominanța Facebook în mesageria mobilă.

După anunțul lui Zuckerberg despre ambiția sa de a integra mesageria pe Instagram, WhatsApp și Messenger în 2019, co-fondatorul Facebook Chris Hughes a solicitat companiei să fie despărțită în mai multe companii mai mici.

Hughes a susținut că Facebook a devenit un monopol al rețelelor sociale, utilizatorii neputând trece la niciun concurent viabil. Un număr de politicieni americani proeminenți, inclusiv actualul candidat la președinția democratică Joe Biden, au făcut obiectul acestor preocupări.

Facebook este în prezent în curs de investigații antitrust atât în SUA, cât și în UE, Zuckerberg depunând mărturie în fața FTC chiar luna trecută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: