Sprayul nazal, posibilă soluție împotriva infectării cu coronavirus: cea mai nouă descoperire

Sprayul nazal, posibilă soluție împotriva infectării cu coronavirus: cea mai nouă descoperire

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au descoperit o soluție simplă și ieftină pentru a preveni temporar infectarea cu coronavirus, sprayul nazal.

Într-o lume ideală, vaccinul împotriva infecțiilor cu Covid-19 ar veni mai repede decât mai târziu și ar fi disponibil peste noapte în fiecare colț al mapamondului. Pentru că acest lucru este improbabil, dacă nu imposibil, cercetătorii din mai multe colțuri ale mapamondului studiază multe alte soluții pentru revenirea la o viață cât de cât normală.

Într-o lucrare postată pe site-ul Universității Columbia, cercetătorii au detaliat un spray nazal care a prevenit cu succes infectarea cu Covid-19. Momentan, a fost testat pe dihori și modele 3D de plămâni umani.

Spray-ul cu pricina nu este unul pe care îl găsești deja în farmacii. În schimb, ascunde la interior lipopeptide, o combinație formată din lipide și peptide. Scopul mixului respectiv este de a preveni atașarea noului coronavirus de membrana celulelor din organism, prin blocarea transformării proteinei din virus în forma necesară respectivei operațiuni.

Sprayul își face efectul imediat și o aplicare ar trebui să funcționeze pentru cel puțin 24 de ore. Este ieftine, are efect pe termen lung și nici măcar nu trebuie ținut la frigider.

Din păcate, va mai trece mult timp până când un astfel de spray ar putea ajunge la publicul larg. Mai sunt necesare teste clinice pe oameni, pe lângă contracte de producție în masă. Partea bună este că rezultatele îmbucurătoare din testele preliminare au ambiționat cercetătorii să grăbească testarea.

Dacă noul spray se va materializa într-un produs de serie, cercetătorii sunt optimiști că soluția va fi o mană cerească pentru multe regiuni de pe mapamond. Chiar și după ce vaccinul va fi disponibil, ar putea funcționa ca un complement, conform cercetătorilor Anne Moscona și Matteo Porotto, responsabili de inițiativă. Oamenii care nu vor să se vaccineze sau care nu au încă acces la un vaccin, ar putea utiliza noul spray pentru a sta liniștiți că nu se vor infecta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: