18 mart. 2020 | 18:36

Specificații PlayStation 5: cele mai importante detalii, dezvăluite

ACTUALITATE
Specificații PlayStation 5: cele mai importante detalii, dezvăluite

PlayStation 5 e, în sfârșit, detaliată. E consola de gaming de ultimă generație, așteptată pentru o lansare în decembrie. Microsoft deja a explicat ce va avea Xbox Series X. Acum, știm și ce oferă PS5.

A durat aproape un an ca să aflăm ce-a pregătit Sony pentru PlayStation 5. Compania vorbește despre consolă încă din aprilie 2019 și acum a venit cu detalii ceva mai relevante. Pe scurt, PlayStation 5 va beneficia de un procesor cu opt nuclee la 3,5 GHz, dar și un spațiu de stocare de 825 GB pe SSD.

PlayStation 5 folosește un procesor AMD Zen 2, dezvoltat pe baza cerințelor Sony, iar memoria RAM este de 16 GB GDDR6. Odată cu această actualizare, și trecerea pe SSD, consola va fi mult mai rapidă decât PS4 și, totodată, mai silențioasă. Era cumva de așteptat ca avansul să fie considerabil, dat fiind că e un produs gândit pentru următorii cinci ani – cel puțin.

De ce n-are rost să compari PlayStation 5 cu PlayStation 4

PlayStation 5 vs PS4 stocare

Detaliile de acum au fost furnizate de Mark Cerny, lider de proiect pentru PS4 și PS5. El a spus că, în termeni de viteză, cele două pot fi comparate, dar e cumva evident care o să câștige. De exemplu, în timp ce PS4 are nevoie de 20 de secunde ca să încarce 1 GB de date, PlayStation 5 încarcă 5 GB de date într-o singură secundă.

PlayStation 5 va avea suport și pentru medii de stocare pe USB, dar acolo logica e mai degrabă de-a ajuta migrarea de la PS4 la noua consolă. În orice caz, consola pe care Sony o va lansa în decembrie folosește un SSD dezvoltat special pentru aceasta.

De cealaltă parte, Microsoft Xbox Series X pare să aibă un avantaj – cel puțin pe hârtie. Are un procesor cu opt nuclee la 3,8 GHz, 16 GB GDDR6 memorie RAM și 1 TB de stocare pe SSD.

Dacă mai vrei să compari cu PS4, consola lansată în urmă cu șapte ani are un procesor cu opt nuclee la 1,6 GHz, 8 GB memorie GDDR5 RAM și 500 GB stocare pe hard disk.

După lansarea PlayStation 5 și Xbox Series X, te poți aștepta la altă consolă abia peste cinci ani (cel puțin). După cele două modele, atât Sony, cât și Microsoft vor lansa versiuni slim sau pro, mai ieftine sau mai scumpe.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele