SpaceX, mai relevantă ca niciodată: câți bani a câștigat gigantul lui Elon Musk

SpaceX, mai relevantă ca niciodată: câți bani a câștigat gigantul lui Elon Musk

Compania de explorări spațiale a lui Elon Musk înregistrează victorie după victorie. După ce a reușit să aterizeze capsula Dragon pe Pământ, tocmai a beneficiat de o nouă rundă de finanțare.

Nu mai puțin de 1,9 miliarde de dolari au intrat în ultimele zile în visteria SpaceX. Suma fabuloasă de bani face parte dintr-o nouă rundă de finanțare susținută de Elon Musk, conform unui raport publicat de Reuters.

Informația cu pricina a fost confirmată și de o raportare înaintată celor de la SEC (Comisia Americană pentru valori imobiliare și bursă). Numele exact al finanțatorilor implicați în nouă rundă de investiții nu este foarte clară, dar s-ar putea să aibă legătură cu fondul de investiții Fidelity Ventures.

Fidelity împreună cu Alphabet, compania mamă a Google, au făcut investiții importante în SpaceX încă din primii ani de existență. În final, cu banii care au intrat acum în compania lui Musk, investițiile în cei 18 ani de existență se ridică la 5,4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, datorită performanței interne a companiei, la ora actuală este evaluată la aproximativ 46 de miliarde de dolari.

Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX a fost creată de Elon Musk în urmă cu aproape două decenii, cu scopul declarat de a facilita exploatarea altor planete. Între timp, a câștigat niște proiecte foarte profitabile în colaborare cu NASA și autoritățile americane. Din acest motiv, Musk trebuie să-și mai amâne călătoria pe Marte, pe care și-o dorește atât de mult.

Cea mai recentă performanță a SpaceX în colaborare cu NASA a avut loc la începutul acestei luni. Atunci, într-un moment istoric pentru programul spațial american, capsula SpaceX Dragon a adus înapoi pe pământ doi astronauți americani de pe Stația Spațială Americană. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2011. De atunci și până în prezent, astronauții NASA au călătorit către ISS prin intermediul Rusiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: