Soluția populară în Italia: au reușit să facă un aparat de ventilație din mască de scufundări

Soluția populară în Italia: au reușit să facă un aparat de ventilație din mască de scufundări

Italieni trec printr-o perioadă dramatică și nu pare să se încheie prea curând, iar cea mai mare problemă pleacă de la lipsa aparatelor de ventilație care ajută oamenii să respire. Ca referință, din cauza coronavirus, plămânii pot ajunge într-o stare dramatică, iar un astfel de aparat de ajută să rămâi în viață pentru a urma tratamentul.

În contextul în care este puțin probabil ca nevoile de aparate, măști, mănuși și alte sisteme de protecție să fie asigurate prea curând sau vreodată în fiecare colțișor al Italiei, medicii au devenit creativi. Au învățat să se descurce. Un grup de medici împreună cu Decathlon și ingineri de la ISINNOVA au făcut echipă pentru a improviza sisteme de ventalație vitale pentru pacienții bolnavi. Acestea salvează vieți.

Partea fascinantă este că 90% din întregul sistem improvizat are la bază niște măști de snorkelling sau scufundări. Printr-o modificare relativ simplă, o astfel de mască poate fi conectată la un aparat de oxigen și facilitează procesul de respirație, când plămânii îți sunt prea slăbiți pentru asta.

Proiectul a fost inițiat de Dr. Renato Favero, un șef de spital din cadrul Gardone Valtrompia Hospital. El a avut o idee pentru a improviza măști de tip C-PAP și, în acest scop, a intrat în contact cu inginerii Cristian Fracassi și Alessandro Romaioli de la ISINNOVA, o companie specializată pe proiectare și inginerie din Brescia, o localitate din Lombardia. Aceasta din urmă este una dintre regiunile cele mai afectate din Italia de COVID-19.

Luând în calcul amploarea pandemiei și numărul de cazuri înregistrate în Italia, aceste măști pentru terapie pre-intensivă fac minuni. Partea bună este că măștile de snorkelling pe care le folosește ca ”materie primă” sunt mai mult decât suficiente, iar cei de la Decathlon au decis să le doneze pentru această cauză nobilă. În final, nu a fost nevoie decât de imprimarea 3D a două valve, Charlotte și Dave, pentru ca masca să fie conectat la un aparat tradițional pentru respirație mecanică într-un mod sigur.

italian-engineers-turn-snorkeling-masks-into-life-saving-ventilators1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: