Măsuri macabre la Amazon: ce a pățit un protestatar care își dorea prevenirea răspândirii de coronavirus

Măsuri macabre la Amazon: ce a pățit un protestatar care își dorea prevenirea răspândirii de coronavirus

Condițiile de lucru din depozitele Amazon au făcut subiectul multor articole și documentare, iar în contextul pandemiei se pare că au devenit și mai terifiante.

În această perioadă, oamenii comandă foarte mult de pe internet, mai ales de la Amazon. Din acest motiv, depozitele gigantului online au devenit un mediu propice pentru răspândirea Covid-19. Cei care au încercat să schimbe măcar un pic condițiile din depozit nu au avut însă o soartă ușoară.

Un angajat Amazon se pare că a fost concediat, după ce a condus un protest pentru a atrage atenția asupra condițiilor de igienă și muncă din depozite, în contextul pandemiei. Situația lui Chris Smalls a fost detaliată într-un interviu acordat celor de la Bloomberg, iar șansele ca informațiile să fie deformate sunt infime.

Smalls a fost un asistent manager la depozitul Amazon din Staten Island, Statele Unite ale Americii. El a relatat un episod în care a părăsit postul de lucru împreună cu alți 60 de angajați din depozit luni. Pretențiile lor nu au fost însă de bani mai mulți sau timp de lucru mai scurt. În schimb, și-au dorit închiderea temporară a depozitului pentru un proces elaborat de curățare. Nu a durat mult până când a fost concediat.

Acest caz particular a fost doar cel mai recent dintr-o serie de proteste organizate de angajații Amazon în fiecare colț al mapamondului unde sunt depozite ale gigantului. Chris Smalls nu a făcut decât să reconfirme faptul că angajații nu au echipamente de protecție adecvate și mulți lucrează cu frica de a contacta virusul și de a-l partaja cu alți membrii ai familiei când se întorc acasă.

Ca pachetul să fie complet, cei de la Amazon nu s-au ferit să afirme că l-au concediat de curând pe Smalls, dar pretind că au făcut-o pentru că nu a respectat regulile de distanțare socială și nu s-a auto-izolat după ce a intrat în contact cu un coleg bolnav de coronavirus. Relatarea lui Chris Small a fost confirmată de și Procurorul General al statului New York.

Citește și: