06 mai 2020 | 17:55

Soluția pe care s-ar putea să o vezi și-n România odată cu redeschiderea restaurantelor

ACTUALITATE
Soluția pe care s-ar putea să o vezi și-n România odată cu redeschiderea restaurantelor

A devenit clar pentru toată lumea că lumea nu va mai fi la fel până la descoperirea unui vaccin/tratament pentru noul tip de virus. Dar activitățile sociale trebuie să se reia treptat. Numai că distanțarea socială trebuie păstrată pentru multă vreme de aici încolo.

În această perioadă, tot mai multe state europene afetate de pandemie au început să relaxeze restricțiile impuse pe perioada pandemiei. Unele au permis deja ieșirea din izolare, altele să pregătesc să o facă în curând. România, de exemplu, se pregătește să reintre în normal, în mod treptat, din data de 15 mai.

Deocamdată, însă, nimeni nu se grăbește să deschidă terasele și barurile. Dar va veni și acest moment. Numai că nu vor mai arăta ca înainte. Vor fi luate măsuri pentru a fi respectată distanțarea socială. Iar un restaurant din Olanda a venit cu această soluție.

Pe care e posibil să o vezi și-n România în această vară.

Soluția găsită de acest restaurant pentru a respecta distanțarea socială

Un restarurant din Amsterdam a venit cu ideea unor separeuri din sticlă. Sunt similare celor pe care le vedeai și prin România pe timp de iarnă, asemănătoare unor igluuri, cum vezi în poza de mai jos – făcută chiar la un restaurant din București:

Restaurantul din Amsterdam, însă, a mers mai departe și a venit cu ideea unor separeuri din sticlă. Acolo pot lua masa două sau chiar trei persoane, iar acestea sunt complet protejate față de restul clienților, aflați, la rându-le, în separeuri similare.

Olanda se pregătește să redeschisă restaurantele la începutul lunii mai și deja s-au făcut rezervări la acest restauranta, tocmai datorită protecției pe care susține că o oferă clienților care-i trec pragul.

Restaurantul speră că va începe să primească primii clienţi începând cu data de 21 mai, când toate pregătirile pentru cele cinci „sere” și pentru protecția personalului și a clienților vor fi gata. Deși separeurile sunt amenajate pentru cel mult trei persoane, Mediamatic ETEN are în vedere utilizarea unor sere mai mari pentru familiile numeroase.

Autoritățile din Olanda nu au permis încă deschiderea restaurantelor.

Data deschiderii este fixată pentru 21 mai, dar organizatorii anunță că au nevoie de acordul autorităților. În cazul în care nu-l vor obține, cei care au plătit o rezervare își vor primi banii înapoi.