Cum evoluează pandemia de coronavirus în România – cu cifrele oficiale

Cum evoluează pandemia de coronavirus în România – cu cifrele oficiale
Ciprian Ioana
Ciprian Ioana
11:44 17.03.2020

Evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România e în creștere continuă în ultimele zile. Situația pare de neoprit.

România a intrat, începând de luni, 16 martie, în stare de urgență. Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul, iar în document sunt precizate măsurile care pot fi luate imediat sau pot fi implementate în următoarele 30 de zile.

În tot acest timp, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește de la o zi la alta. Marți, 17 martie, numărul ajunsese la 184, potrivit anunțului oficial făcut de Grupul de Comunicare Strategică.

Cum au evoluat cazurile de coronavirus în România

Pe baza datelor oficiale comunicate de autorități, cei de la G4Media au făcut un grafic cu evoluția cazurilor de infectare. Se vede o creștere accelerată de la o zi alta. Primul caz a fost înregistrat pe data de 26 februarie, dar numărul de cazuri noi a început să crească vertiginos din data de 9 martie.

Până luni, 16 martie, se efectuaseră 3.708 de testări.

România se află pe locul 35 în topul țărilor infectate la nivel mondial. Primele locuri sunt ocupate de China (80,880), Italia (27,980), Iran (14,991), Spania (9,4280) și Coreea de Sud (8,236). Din fericire, pe teritoriul României n-a fost înregistrat niciun deces până acum. Mai mult, 16 persoane s-au vindecat, anunță autoritățile.

Potrivit worldometers.info, numărul total de infectări cu coronavirus era luni seara de 179,829, iar numărul deceselor s-a ridicat la 7074. Dintre cei infectați, 78,292 s-au însănătoșit.

Autoritățile au realizat și o hartă interactivă unde sunt actualizate în timp real datele legate de răspândirea coronavirusului în România. Ai AICI toate detaliile. Potrivit acestor date, în București se înregistrau cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus – 43 la număr. Datele erau valabile marți, 17 martie, la orele prânzului.

Urmează Hunedoara – cu 21 de cazuri, Timiș – cu 17 cazuri și Iași – cu 13 cazuri.

Harta e furnizată de Institutul Național de Sănătate Publică din România și e actualizată zilnic. De asemenea, comunicările oficiale cu numărul de cazuri de infectare se fac tot zilnic, tocmai pentru a elimina informațiile false care vin pe acest subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI