Serialul Netflix care a doborât un record: care-i cea mai urmărită miniserie de pe platformă

Serialul Netflix care a doborât un record: care-i cea mai urmărită miniserie de pe platformă

Netflix a reușit să dea lovitura în plină pandemie. A adunat și mai mulți abonați și a reușit să doboare un nou record cu una dintre producțiile proprii.

Pandemia a fost binevenită pentru platformele de streaming, care au capitalizat puternic de pe urma celor care și-au petrecut mare parte din timp acasă. Netflix a reușit, astfel, să doboare un nou record cu una dintre producțiile sale în ultima lună.

Gambitul Damei/ The Queen’s Gambit” este cea mai urmărită miniserie Netflix până în prezent, fiind vizionată în primele 28 de zile de la lansare de peste 62 de milioane de conturi, spun cei de la Netflix. Sistemul în baza căruia se fac aceste calcule e simplu: raportările iau în calcul drept vizionare dacă de pe un cont au fost urmărite cel puţin două minute dintr-un film sau serial.

„The Queen’s Gambit” a doborât un record pe Netflix

Potrivit Netflix, miniseria „The Queen’s Gambit” că se află în Top 10 în 92 de ţări şi pe primul loc în 63 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Argentina, Israel şi Africa de Sud. Producția a fost lansată pe 23 octombrie, la nivel global. Din distribuţia celor şapte episoade fac parte Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling şi Bill Camp.

Miniseria spune povestea lui Beth, o fată în vârstă de 9 ani, trimisă la orfelinat după ce mama ei a murit. Aici, ea descoperă şahul şi că are un talent extraordinar, dar devine şi dependentă de tranchilizante. Evoluţia ei este urmărită pe parcursul mai multor ani, până când reuşeşte să îşi înfrunte trecutul şi să facă ordine în priorităţi.

Pentru moment, primul sezon „The Witcher” este cel mai urmărit serial original Netflix. În primele 28 de zile de la lansare a fost vizionat de pe 76 de milioane de conturi. Sezonul patru din „La Casa de Papel” îi urmează, cu 65 de milioane. Serialul documentar „Tiger King” a fost urmărit de pe 64 de milioane de conturi în prima lună.

Cum spuneam, pandemia a adus câștiguri pentru Netflix. Platforma a adăugat 26 milioane de clienți noi de la începutul pandemiei. Analiștii se așteaptă ca Netflix să declare încasări de 6,4 miliarde de dolari până la sfârșitul anului , cu 20% mai mult decât anul trecut.

Cofondatorul și CEO-ul Netflix Reed Hastings a încasat aproximativ 2 miliarde de dolari în pandemie. Printre cele mai urmărite seriale în timpul lockdown-ului se numără Outer Banks, Ozark și Tiger King.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI