Cel mai impresionant serial Netflix este inspirat de o misiune spațială reală și foarte lungă

Cel mai impresionant serial Netflix este inspirat de o misiune spațială reală și foarte lungă

Serialul Away creat de Andrew Hinderaker o pune în prim plan pe Emma Green (Hilary Swank) în timp ce conduce prima misiune umană pe planeta roșie cu o echipă internațională la bordul navei Atlas.

Misiunea de trei ani o aduce pe Green la milioane și milioane de kilometri de fiica ei adolescentă și de soțul inginer al NASA, care sunt amândoi pe Pământ.

În timp ce Emma Green nu este un astronaut real și nici nu a existat încă o misiune pilotată pe Marte, Away se bazează pe o poveste adevărată: astronautul NASA Scott Kelly și expediția sa de un an la bordul Stației Spațiale Internaționale, a cărui pregătire a fost documentată într-un articol Esquire din 2014 de Chris Jones.

Kelly a doborât recordul pentru cea mai lungă misiune spațială cu călătoria sa de 340 de zile, care a avut loc în perioada 2015-2016.

A fost în spațiu pentru un experiment

Scopul misiunii lui Kelly a fost ușor diferit de cel din Away: Kelly încerca să afle mai multe despre modul în care corpul uman răspunde la perioade lungi de timp în spațiu.

El și cosmonautul rus Mihail Kornienko au plecat pe 27 martie 2015. Ambii bărbați au urmărit schimbările care se petreceau în corpul lor, timp de 340 de zile la bordul ISS.
Pentru a compara schimbările fiziologice, fratele geamăn al lui Kelly, de asemenea astronaut, a rămas la sol.

Cu toate acestea, misiunea a avut câteva probleme. O serie de nave de marfă au eșuat la lansare, ceea ce i-a determinat pe astronauți să se apropie de raționarea alimentelor.

În timp ce era în spațiu, Kelly a efectuat trei plimbări spațiale, a salvat flori de zinnia într-un “experiment cu mucegai” și a comandat Expedițiile 45 și 46. A ținut conferințe de presă și a trimis un tweet din spațiu, surprins de interesul publicului pentru misiunea sa. A aterizat pe Pământ pe 2 martie 2016.

Scott Kelly: 340 de zile in spatiu

Totuși, asemănător cu personajul Green din Away, Kelly s-a confruntat și cu faptul că a fost departe de familia sa, exact când aveau cel mai mult nevoie de el.

Schimbarea personajului principal de la bărbat la femeie în serialul Netflix a fost o experiență puțin diferită datorită mediului militar, potrivit lui Swank. “Există cu siguranță diferite tipuri de obstacole prin care trec femeile pentru a câștiga respect, dar pe măsură ce începe spectacolul nostru, există un alt tip de respect acolo”, a explicat ea.

Personajele lucrează împreună de doi ani, iar unele au mai multă experiență în spațiu decât altele. „Aproape transcende genul într-un fel și devine despre o ființă umană care câștigă încredere”, a spus Swank.
Cu toate acestea, Swank a văzut similitudini cu propria experiență. “Uneori mă simt așa în lume. Deci, este plăcut să joci o femeie puternică, care o poate face cu grație”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: