Selfie de nota 10: telefonul cu care îți faci cel mai bun autoportret, conform experților

Selfie de nota 10: telefonul cu care îți faci cel mai bun autoportret, conform experților

În cazul în care îți cumperi un smartphone doar pentru selfie-uri care să facă valuri pe Instagram sau Facebook, cei de la DxOMark au recomandare fără reproș.

În ultimul an sau doi, cei de la DxOMark au introdus pe site și o secțiune de review-uri la camera frontală a telefoanelor pe care le testează. În contextul în care selfie-urile nu pleacă nicăieri, ar fi bine să ai o părere obiectivă legată de camera pe care o vei folosi la autoportrete.

Pornind de la această premisă, DxOMark tocmai a introdus pe site al doilea review pentru performanța foto a noul Asus Zenfone 7 Pro. Cel de-al doilea este pentru selfie-urile pe care le poți face cu respectivul aparat.

Ca un detaliu important, ZenFone 7 Pro are o cameră foto rabatabilă. Asta înseamnă că indiferent dacă o folosești pentru fotografii obișnuite, cu ea orientată spre spatele telefonului sau o folosești pentru selfie-uri ar trebui să obții rezultate impecabile.

Dacă folosești camera principală pentru fotografii obișnuite, DxOMark a acordat configurației de captură o notă de 115 puncte, plasând aparatul pe locul 22, între Huawei P30 Pro și OnePlus 7T Pro. Aceeași configurație folosită pentru selfie-uri face însă o treabă cu mult peste media din piața.

Performanța este atât de impresionantă, încât ASUS Zenfone 7 Pro este al doilea cel mai bun telefon pentru selfe-uri din clasamentul DxOMark după Huawei P40 Pro. Acesta din urmă are cea mai mare bună cameră atât pentru selfie-uri, cât și pentru fotografii obișnuite.

Cu alte cuvinte, dacă vrei un telefon pentru selfie-uri care să rivalizeze cu cele pe care le scoți dintr-o cameră obișnuită, nu un telefon, ar fi bine să te orientezi către Huawei P40 Pro sau ASUS Zenfone 7 Pro. Vei avea o acuratețe remarcabilă a culorilor, o plajă dinamică mare și o expunere corectă a subiectului, cu tonuri realiste pentru culoarea pielii.
asus selfie camera dxomark