Sediul Google rămâne închis: anunțul companiei despre lucratul de acasă

Sediul Google rămâne închis: anunțul companiei despre lucratul de acasă

Tot mai multe companii importante încearcă să se adapteze la circumstanțele de pandemie, iar telemunca este prima măsură pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În cazul în care mai aveai vreun dubiu vizavi de faptul că telemunca reprezintă viitorul, este suficient să te uiți la Google. Gigantul din Mountain View tocmai a anunțat că nu-și va mai redeschide birourile până în septembrie 2021. Măsura a fost anunțată în contextul în care oficialii companiei speră ca până atunci să se încheie pandemia sau, în cel mai realist caz, numărul zilnic de cazuri noi să devină neglijabil. Nu este exclus nici ca acest termen să se prelungească.

Indiferent de ce se întâmplă până la finele anului viitor, telemunca se pare că va juca un rol din ce în ce mai important la Google. Chiar și după ce angajații își vor relua munca la birou, aceștia vor putea alterna săptămâni de lucru în confortul căminului cu perioadele petrecute la sediu.

Conform scrisorii interne obținute de New York Times, Sundar Pichai a revenit asupra deciziei de a redeschide sediul Google pentru angajați. Inițial, s-a vehiculat că va fi vorba de iulie 2020. Data s-a mutat în ianuarie 2021 și, de curând, iulie 2021. Fixarea procesului de revenire în septembrie 2021 este cea mai recentă dovadă a faptului că nimeni nu știe exact momentul în care vom putea reveni la o relativă normalitate.

De la finele anului viitor, inițial sub formă de test, angajații Google vor putea să lucreze trei zile de la birou pentru a colabora cu colegii față în față și alte două zile acasă. Compania vrea să vadă dacă un program semnificativ mai flexibil pentru angajați va duce la o productivitate sporită, un grad amplificat de colaborare și o stare de bine, conform spuselor lui Pichai. Momentn, nu se știe când se va materializa această inițativă, având în vedere că, de asemenea, depinde progresul pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI