Google a picat: Gmail, YouTube, Maps și multe alte servicii, imposibil de folosit

Google a picat: Gmail, YouTube, Maps și multe alte servicii, imposibil de folosit

Pe 14 decembrie, Google are probleme majore. Sunt afectate toate serviciile sale, de la Maps la YouTube. Astfel, sute de milioane de utilizatori se trezesc că s-au bazat prea mult pe aceste platforme.


ACTUALIZARE 14.50 Serviciile Google au început să-și revină. Cel puțin în România, în București, YouTube, Maps, Drive, dar și Photos sau Gmail funcționează fără probleme vizibile. Sunt utilizatori din mai multe țări care susțin că serviciile și-au revenit. Urmează, cel mai probabil, explicații din partea companiei despre ce s-a întâmplat și de ce aproape o oră au fost probleme la nivel global.

Rămâne de văzut dacă e chiar o veste bună sau e doar o speranță falsă.


Din cum arată harta raportărilor în timp real de pe Down Detector, cea mai afectată regiune pentru YouTube este Europa de Vest cu Franța, Olanda, Belgia, dar și Marea Britanie. Totodată, problemele sunt și în România.

down detector youtube

La ora publicării acestui articol, erau probleme și cu Meet, Photos, Calendar și parțial cu Drive. Drive nu încarcă fișierele, dar încarcă interfața. Toate celelalte servicii cu probleme nu încarcă nimic. Totodată, Gmail are probleme majore.

gmail 2
Eroare din Gmail
calendar eroare google
Eroare din pagina Google Calendar

Google încă nu admite că are probleme cu serviciile

google probleme
Platforma Google dedicată stării serviciilor

Deși Google are o platformă pe care ar trebui să arate ce servicii au probleme, după zeci de minute de probleme cu toate marile sale platforme nu spune nimic acolo.

În astfel de momente vezi partea negativă a dependenței de Google. Serviciile cu care ești familiarizat nu sunt singurele pe care oamenii le folosesc. Vorbim atât de stocare în cloud, cât și de soluții de educație la distanță.

down detector google
Harta de pe Down Detector cu țări în care utilizatorii raportează probleme

În vară, Google a avut probleme similare cu produsele sale. La acea dată, România a fost mai puțin afectată, deoarece s-a întâmplat în timpul nopții (la noi).

La ora 14.20, Google a actualizat platforma sa în care menționează problemele. Toate serviciile sunt la pământ, de la YouTube și Gmail până la Keep, Search, Blogger, Maps și chiar Classroom.

Problemele Google au dus și la erori cel puțin ciudate și absolut inutile, cum ar fi cea de jos. Gmail, Photos și Drive funcționează parțial. Dar în Gmail apare mesajul că serviciul de mail nu poate accesa agenda, adică serviciul Contacts. Ceea ce înseamnă că e cam greu să preiei date de-acolo. Totodată, e și-o eroare cel puțin ciudată în Docs.

gmail contacte
Eroare contacte în Gmail
google a picat drive docs
Eroare în Docs

Dacă încerci să deschizi un document în Docs, din Gmail, obții mesajul de mai sus. Pare că Google n-are același mesaj între toate serviciile și unele dintre ele sunt de-a dreptul stupide. Cele două de mai sus se pot încadra acolo.

Partea și mai negativă e că mulți utilizatori se bazează pe Google pentru autentificare, stocat parole sau documente importante. Iar problemele persistă, la ora 14.35.

google a picat produse
Starea serviciilor la 14.35

Știre în curs de actualizare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: