11 dec. 2020 | 10:44

Se întâmplă la Lidl: mare atenție la fructe și legume. Magazinul a dezvăluit de unde provin

CHESTII
Se întâmplă la Lidl: mare atenție la fructe și legume. Magazinul a dezvăluit de unde provin

Cu puțin timp înainte de finalul anului, Lidl a venit cu un anunț deosebit pentru toți românii. E vorba de fructele și legumele din magazine și, de data asta, are și România un motiv de bucurie.

În România, dar și alte state, Lidl s-a remarcat cu o politică agresivă de prețuri și cu produse pe care nu le găsești în alte rețele. Când vine vorba de fructe și legume, compania a dezvăluit recent că se bazează și pe furnizori români.

Lidl susține că are 9.223 de furnizori în total, dintre care peste 80% sunt români. Iar numărul acestora din urmă a crescut cu 11% anul trecut faţă de 2018, pe când numărul străinilor a avut un ritm de aproape patru ori mai lent.

Câte produse românești găsești la Lidl?

Pe rafturile magazinelor Lidl de pe plan local există aproape 3.500 de articole româneşti, dintre care aproape jumătate (1.500) îşi fac loc în sortimentul permanent, susțin reprezentanții companiei, citați de ZF. Față de 2019, vorbim de-o creştere puternică: circa 50%. Raportarea se face pentru perioada 1 martie 2019 – 29 februarie 2020.

Merită menționat aici că a fost schimbată și metodologia de calcul. Acum se iau în calcul toate sortimentele diferite ale aceluiaşi produs. De exemplu, dacă produsul sirop de fructe are trei variante, cu arome diferite (zmeură, afine şi căpşune) el este numărat de trei ori. Asta se întâmplă din 2019.

Independent de alimente, Lidl a anunțat, pe final de 2020, că introduce o serie aparte de produse. Din 7 decembrie, lanțul de magazine a introdus dispozitive inteligente în ofertă. Acestea vor fi încadrate la categoria „Home SMART home” și vor purta sub-brandul ZigBee.

Ai, de exemplu, senzor de mișcare – care poate fi utilizat ca semnalizator sau pentru controlul iluminării – la 50 de lei, iar priza inteligentă la 60 de lei. Mai mult, Lidl oferă și becuri smart la prețul de 50 de lei bucata. În ofertă mai este inclus un senzor pentru ușă și fereastră, care îi avertizează pe utilizatori în cazul în care cineva neautorizat a intrat în locuință. Acesta are prețul de 50 de lei.