Se deschid pârtiile la Sinaia: vacanța de iarnă a românilor în pandemie, mai aproape

Se deschid pârtiile la Sinaia: vacanța de iarnă a românilor în pandemie, mai aproape

Amatorii sporturilor de iarnă au noroc în acest an să-și poată manifesta pasiunea în condiții aproape normale. Cel puțin la Sinaia, pârtiile se deschid vineri.

În acest weekend, dacă ajungi la Sinaia, vei putea să te apuci de schi. Nu vor fi deschise toate pârtille, dar cele de mare altitudine, situate la 2000 de metri, vor putea fi luate cu asalt de schiori sau amatorii de snowboard. Practic, discutăm de pârtiile aflate în golul alpin al stațiunii Sinaia.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei postări pe Facebook a primarului Vlad Oprea, care a dezvăluit că, în 2020, vom discuta și de inaugurarea a două noi trasee, dar și a unui teleschi menit să deservească Valea Soarelui. Postarea integrală a primarului o poți vedea mai jos.

Vlad Oprea a scris luni pe paga sa de Facebook că pe munte a nins și sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca vineri să fie deschise toate pârtiile din golul alpin. În același anunț, edilul de la Sinaia a spus că va fi inaugurat un teleschi în Valea Soarelui şi vor fi deschise două noi pârtii.

„Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecţiuni tehnice, să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalaţii: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 şi cea mai nouă instalaţie de pe munte, Teleschiul din Valea Soarelui, care va fi inaugurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puţin peste trei minute. Mai mult, avem şi două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus faţă de traseele deja ştiute”, se arată în postarea citată de Agerpres.

Cel puțin momentan, nu există anunțuri similare în ceea ce privește activitatea din Poiana Brașov, de la Bușteni sau din alte stațiuni montane de pe teritoriul României.