Concediu cu distanțare socială, în România: ce se întâmplă în Poiana Brașov

Concediu cu distanțare socială, în România: ce se întâmplă în Poiana Brașov

Având în vedere natura sportului, pasionații de schi nu ar trebui neapărat să-și facă griji în ceea ce privește acest sport. Din acest motiv, pregătirile din Poiana Brașov pentru sezonul rece sunt în toi.

Dacă te gândeai să pleci câteva zile undeva în preajma sărbătorilor de Crăciun, Primăria Brașov a anunțat începerea pregătirilor pentru sezonul de schi. În mod previzibil, activitatea din regiune depinde și de măsurile anunțate de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, dar, momentan, situația este optimistă. Prețurile practicate de către hotelieri vor fi la nivelul celor din iarna trecută.

Primarul Allen Coliban a informat că, având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, cu temperaturi negative s-a început producerea de zăpadă artificială şi în această primă etapă se vor face depozite. Ca referință, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat -6 grade.

„Din punctul meu de vedere, schiul este unul din sporturile sigure, în ceea ce priveşte răspândirea acestui virus (COVID-19-n.r.), mai ales că vom implementa şi măsurile pe care le-am discutat cu operatorul transportului pe cablu. Atât braşovenii, cât şi domeniul HoReCa din Braşov şi, mai ales, din Poiană, au nevoie de acest sezon de schi. Tocmai de aceea am şi menţinut tarifele la transportul pe cablu la nivelul de anul trecut. Sper ca evoluţia pandemiei, atât la nivel local, naţional, dar şi al UE (…) să ne permită să deschidem acest sezon încă de la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Coliban.

După încheierea sezonului de pe litoral, activitatea din Poiana Brașov s-a întețit oricum, chiar și înainte de pregătirile pentru schi. Pentru minivacanța din aceste zile de 1 decembrie, peste jumătate din locurile de cazare din stațiune erau ocupate, încă de acum câteva săptămâni. Acest interes excepțional s-a manifestat deși, spre deosebire de alți ani, nu există acces la facilitățile hotelurilor, precum spa sau locuri de joacă pentru copii, pentru a preveni o eventuală infecție cu Covid-19. Rezervări s-au făcut într-un ritm constant și pentru Crăciun sau Anul Nou.

Citește și: