Schimbarea WhatsApp care vizează miliarde de utilizatori: cum îți face viața mai ușoară

Schimbarea WhatsApp care vizează miliarde de utilizatori: cum îți face viața mai ușoară

WhatsApp promite de câteva luni mai multe funcții noi și acum arată că se ține de cuvânt. Una dintre ele e posibil să-ți facă viața mai ușoară și să te ajute să-ți gestionezi mai bine contactele.

WhatsApp a promis niște funcții noi în ultimele luni și acum se ține de cuvânt și le livrează către cei aproximativ două miliarde de utilizatori. E vorba de o nouă actualizare, care-ți permite să adaugi contacte noi, care nu se regăsesc nici în agenda telefonului, prin scanarea codurilor QR. Iar funcția funcționează simplu.

Fiecare utilizator de WhatsApp va avea propriul cod QR, pe care-l găseşte la Settings. La fel, fiecare utilizator va putea scana codul altui utilizator pentru a-l adăuga pe lista de contacte.

Schimbare la WhatsApp: cum adaugi contacte cu ajutorul codurilor QR

Funcţia de scanare se găseşte în acelaşi loc unde este disponibilă funcţia de adăugare a unui nou contact. Deosebirea este că acum există posibilitatea scanării codurilor QR. Noua facilitate permite adăugarea mult mai rapidă şi mai comodă a contactelor. În loc să scrie la tastatură datele de contact, utilizatorul le importă automat acum, prin scanarea codurilor, scrie News.ro.

Și nu e singura noutate. O altă funcție constă în sticker-ele animate pe care utilizatorii le pot folosi acum pentru reacţii în cadrul discuţiilor. Similare cu cele de pe Facebook. De asemenea, WhatsApp a adăugat un buton pentru realizarea apelurilor video în cadrul grupurilor la care participă până la 8 utilizatori – aceasta este limita de participanţi la apelurile video realizate cu WhatsApp.

O minimă atenţie din partea producătorului primeşte şi versiunea web / PC de WhatsApp, care primeşte un dark mode, la fel cum a primit în urmă cu câteva săptămâni şi aplicaţia mobilă.

La începutul anului, WhatsApp anunța că a depășit pragul de două miliarde de utilizatori, fiind a doua cea mai mare rețea din lume, după Facebook – care are 2,5 miliarde. Dar, după cum bine știi, Facebook deține WhatsApp, așa că laurii succesului sunt culeși de Mark Zuckerberg.