22 mai 2020 | 16:27

WhatsApp pregătește două schimbări, dar doar una e cu adevărat crucială

ACTUALITATE
WhatsApp pregătește două schimbări, dar doar una e cu adevărat crucială

WhatsApp este, fără îndoială, un produs de super succes pentru Facebook. Și abia acum recuperează la un capitol foarte important pentru utilizatori. Ba chiar preia și-o opțiune de la Messenger.

Ca să vezi cât de important e WhatsApp ca serviciu de mesagerie și nu numai, e suficient să te uiți cât de popular a fost în România în timpul stării de urgență. Și nu e popular doar la noi.

Câștigătorul european este fără îndoială WhatsApp. A fost căutat cel mai des în 22 de țări. Această aplicație a preluat conducerea pe tot continentul, din Portugalia și Spania până în Elveția și Italia, ba chiar și în Germania sau Cehia. O explozie a interesului pentru comunicatorul verde este vizibilă și în Rusia, Turcia și Finlanda.

Ei bine, în acest context e bine să știi că WhatsApp oferă, în prezent, criptarea mesajelor. Doar că face asta pentru chatul folosit în mod curent, dar nu și pentru mesajele pe care le-ai salvat în Google sau iCloud pe iPhone. Și era timpul ca aplicația să ia în serios securitatea.

WhatsApp ia în serios securizarea mesajelor

whatsapp criptare icloud

Urmează ca WhatsApp să suporte criptarea mesajelor pe care le salvezi în iCloud. Asta e cea mai simplă metodă de a-ți salva datele din aplicație într-un cont de cloud când ai iPhone. Și, odată cu acest demers, aplicația poate fi ceva mai bună când vine vorba de protejarea datelor utilizatorilor. Mai ales în contextul în care nu e chiar departe de vulnerabilități.

Cea de-a doua schimbare pe care o va face serviciul are legătură cu modul în care te poți conecta cu cineva sau poți transfera un contact. În Messenger, de exemplu, ai un cod QR special făcut de Facebook pentru contul tău. Și așa ceva va ajunge și pe WhatsApp.

whatsapp cod qr contact

După cum vezi, nu-i nimic prea complicat. Afișezi pe telefon un cod, altcineva îl scanează și, gata, preia contactul respectiv. Ceea ce nu-i nicio schimbare majoră, nici chiar ceva banal. Dar poate că WhatsApp avea nevoie și de așa ceva, pe măsură ce numără utilizatorii cu miliardele.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele