Samsung S21 Ultra va fi telefonul pe care să-l vrei tocmai datorită acestei opțiuni

Samsung S21 Ultra va fi telefonul pe care să-l vrei tocmai datorită acestei opțiuni

În 2021, Samsung schimbă un pic regulile jocului. Ar anunța Samsung S21 mai devreme, dar și cu o noutate însemnată pentru această serie.

Până vom vedea confirmarea pentru toate zvonurile, seria Samsung Galaxy S a fost cea care să concureze direct cu iPhone. Camere bune, ecrane bune, telefoane de diverse dimensiuni și prețuri diferite. În 2021, Samsung ar începe o serie de experimente.

Întâi, ar anunța telefonul mai devreme: undeva aproape de mijlocul lunii ianuarie, spre deosebire de februarie sau martie. Totodată, Samsung S21 Ultra a fost deja testat și aprobat de către FCC din Statele Unite ale Americii.

În urma acestui proces au fost dezvăluite câteva detalii importante despre noul telefon de vârf.

Samsung S21 Ultra, un fel de mix între seria Galaxy S și Galaxy Note

Până acum, doar Note a avut stylus. Și mulți utilizatori tocmai de aceea aleg acest telefonu. Acum, conform fișei de la FCC, citată de Android Authority, Samsung S21 Ultra primește un S Pen. Totodată, acesta are un ecran diferit față de cele de pe Samsung S20, în sensul în care poate să folosească un stylus. FCC menționează S Pen direct și a confirmat că funcționalitatea va fi identică cu cea de pe Note 20 Ultra. Astfel, ne putem aștepta și la o latență foarte mică.

Mai mult, la fel ca Note 20 Ultra, și S21 Ultra va beneficia de un cip UWB (ultra wide-band). Acesta va permite transmiterea rapidă de fișiere între dispozitivele compatibile și posibilitatea de a conecta accesorii din proximitate automat. Iar Samsung trece la Wi-Fi 6E, care permite conexiuni pe frecvența de 6 GHz. Sigur, dacă ai și router compatibil, ceea ce-i puțin probabil în acest punct.

Ca prețuri, deși neconfirmate, au fost vehiculate așa: cel mai ieftin ar fi un Samsung Galaxy S21 cu 128 GB spațiu de stocare și un preț neoficial de 850 de euro. Următorul ar fi Samsung S21 Plus cu 128 GB spațiu de stocare, la 1.050 de euro, iar pentru mai mult spațiu de stocare ai plăti 1.100 de euro.

În fine, ajungem și la cel mai scump model: Samsung S21 Ultra cu 128 GB spațiu de stocare ar ajunge la 1.400 de euro.

Acesta e și cel în chestiune cu S Pen. Și aici situația ar putea fi un pic diferită decât la Note. În loc ca telefonul să aibă un S Pen integrat, acesta ar putea fi doar un accesoriu pe care să-l cumperi, cum e cazul cu Apple Pencil pentru iPad. Cert e însă că un Samsung S21 cu S Pen ar avea sens, mai ales într-o perioadă în care te bazezi mai mult ca oricând pe telefon pentru chestiuni de muncă și nu numai.

Citește și:
Etichete: