31 ian. 2020 | 08:12

Samsung nu mai este pe primul loc la telefoane: cine a vândut mai multe smartphone-uri decât coreenii

ACTUALITATE
Samsung nu mai este pe primul loc la telefoane: cine a vândut mai multe smartphone-uri decât coreenii

În cazul în care ai ținut evidența pieței de mobile în ultimii ani, probabil că ai aflat faptul că Samsung face legea în materie de vânzări. Pentru prima oară în aproape un deceniu, această situație s-a schimbat.

În cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, Apple a depășit Samsung în domeniul vânzărilor de telefoane mobile. Aceasta este o situație fără precedent și a fost confirmată în cel mai recent studiu al celor de la Strategy Analytics. Din păcate, gigantul din Cupertino nu este foarte transparent în legătură cu numărul de terminale pe care le livrează clienților în fiecare trimestru. Din acest motiv, nu vom avea cifre oficiale care să confirme statistica.

Apple iPhone 11 a fost un succes răsunător pentru americani. Datorită noilor smartphone-uri cu sigla mărului mușcat, Apple a avut 18,9% din piața de mobile în trimestrul patru, în timp ce Samsung s-a mulțumit cu jumătate de procent mai puțin, 18,4%. Ca o confirmare suplimentară a faptului că iPhone 11 s-a vândut ca pâinea caldă, este suficient să te uiți la o comparație cu trimestrul patru din 2018. În acea situație, creșterea a fost de șapte procente.

De partea cealaltă a baricadei, Samsung a înregistrat o scădere masivă a încasărilor pe trimestrul patru din 2019. Dincolo de pierderile pe piața de mobile însă, cea mai mare pierdere a fost însă înregistrată pe segmentului de cipuri, procesoare și memorii. În teorie, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, Samsung, la fel ca Apple, s-a bucurat de o creștere a vânzărilor de telefoane cu 7%. Din păcate, per întregul an, trendul este negativ.

Pe întregul 2019, clasamentul rămâne în continuare condus de Samsung. Pentru prima oară, Apple a pierdut locul al doilea în top în fața celor de la Huawei. Din păcate pentru chinezi, au început însă să simtă consecințele manifestărilor de sabotaj din partea guvernului american și a lui Donald Trump. Din acest motiv, s-a între trimestrul patru din 2018 și T4 din 2019, s-a văzut o scădere de 7% în vânzări.

Per totat, vânzările de mobile din 2019 au scăzut cu 2,2% față de 2018, cu o creștere infimă sesizată în trimestrul al treilea. Cel mai rău le-a mers celor de la LG, au înregistrat o scădere de 23,3%. Xiaomi a înregistrat cea mai mare creștere, de 4,5%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele