Samsung Note dispare: de ce ar renunța la unul dintre cele mai cunoscute modele

Samsung Note dispare: de ce ar renunța la unul dintre cele mai cunoscute modele

Cele mai multe zvonuri indică spre o schimbare majoră la Samsung. Compania ar renunța, în 2021, la seria Note.

Încă din luna august a acestui an, au apărut primele zvonuri legate de dispariția de pe piață a seriei de terminale Galaxy Note. La momentul respectiv, unii au fost atât de curajoși în speculații încât s-au aruncat la a spune că nu va fi fost lansat nici măcar Galaxy Note 20 în 2020. Telefonul s-a lansat însă în mai multe variante, iar vânzările slabe au confirmat că nu mai are ce căuta pe planeta asta.

Deși nu există încă un comunicat oficial pe acest subiect, tot mai multe surse de încredere confirmă că nu va exista niciun smartphone Galaxy Note în 2021, 2022 și așa mai departe. Cel mai recent avertisment pe marginea acestui subiect a venit de la Reuters și se bazează pe trei surse diferite apropiate.

Motivele pentru care Samsung a luat această decizie radicală sunt multe și evidente. În timp ce în urmă cu 5 ani îți cumpărai un Galaxy Note ca fiind cel mai bun și impresionant smartphone al sud coreenilor, în 2020, acest lucru nu mai este valabil la niciun nivel. Dacă vrei un telefon impresionant, îți iei un Samsung Galaxy Fold 2 sau Galaxy Z Flip. Pentru situația în care te fascinează terminalele în format clasic, achiziționează cel mai recent Galaxy S20 Ultra 5G și ai încheiat subiectul.

Note nu-și mai justifica existența pe piață doar pentru că venea la pachet cu un S Pen. Respectivul stylus inteligent se pare că va fi livrat împreună cu un S21 Ultra, dar îl vei putea achiziționa și cu următoarea generație de terminale pliabile de la Samsung.

Astfel, un Samsung Galaxy Fold care să aibă și S Pen ar putea fi, cu adevărat, cea mai buna unealtă de productivitate. Concurează direct cu tablete ca iPad și oferă mai multe beneficii decât un Note.

Citește și: