Românul care a amenințat polițiștii pe Facebook: ce a pățit după

Românul care a amenințat polițiștii pe Facebook: ce a pățit după

În ultimele săptămâni, au apărut în mediul online mai multe manifestări agresive la adresa Poliției Române. Se pare totuși că nu orice amenințare trece neobservată de către autorități.

Într-o postare pe Facebook, un bărbat din București a fost foarte specific în momentul în care publicat înjurii și amenințări la adresa Poliției Române. El le-a promis acte de violență polițiștilor din cadrul Secției de Poliție 24 din Capitală printr-o serie de videoclipuri postate public pe Facebook.

După manifestările sale de bravadă, nu a durat mult până când a fost depistat și arestat. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat că duminică s-a aflat după gratii. Ca referință, a durat aproximativ o săptămână de la publicarea clipurilor până la arestarea efectivă.

Potrivit sursei citate, pe 20 aprilie, DGPMB, ca urmare a unor videoclipuri apărute în spaţiul public prin care un bărbat ameninţa cu acte de violenţă poliţiştii din cadrul Secţiei 24, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj. Imediat după, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a preluat cercetările. Ulterior au fost extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică şi incitare la ură sau discriminare.

În baza mandatului de aducere emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, polițiștii delegați l-au luat pe suspect de acasă și l-au condus la audieri. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, după audierea acestuia, a dispus continuarea cercetărilor cu cel în cauză sub măsura preventivă a reţinerii, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 şi Secţia 24 Poliţie”, se arată în același comunicat de presă.

Citește și:
Sursa: AGERPRES