Cea mai așteptată schimbare pentru Facebook, dezvăluită pentru iPhone

Cea mai așteptată schimbare pentru Facebook, dezvăluită pentru iPhone
Sursa foto: Tim Bennett / Unsplash

Facebook încă recuperează teren când vine vorba de opțiuni. Cea mai nouă, pentru rețeaua socială, ar aduce-o la zi cu Instagram, WhatsApp și chiar Messenger.

Compania pregătește o actualizare a aplicației pentru iPhone care ar include, în sfârșit, dark mode. Instagram, WhatsApp și Messenger au primit o opțiune similară de-a lungul ultimului an. WhatsApp a fost ultima care a trecut la modul întunecat.

Acum, au apărut imagini cu interfața dark mode pentru Facebook. Așa cum poate te așteptai, nu e deloc o interfață cu tonuri intense de negru, ci mai degrabă de gri. Totuși, ar fi o noutate utilă pentru utilizatorii care stau foarte mult pe aplicație.

Facebook dark mode interfata

Vestea mai bună, oricând ar lansa această interfață, e că dark mode ar fi activat automat în raport cu setarea sistemului de operare. Atât Android, cât și iOS 13 suportă modul întunecat automat, iar Gmail sau YouTube sunt două exemple bune, dar și WhatsApp.

2020 va fi un an al actualizărilor pentru Facebook

Recent, Facebook a actualizat interfața web pentru mare parte dintre utilizatori. Dacă n-ai primit, nu dispera, va veni. Odată cu această actualizare, a ajustat și interfața pentru aplicația de Android. Mai lipsește doar dark mode.

Despre această opțiune se știe că va putea fi oprită din setări și, totodată, va putea fi setată când vrei să fie activată. Deocamdată, cum era de așteptat, Facebook n-a făcut niciun anunț oficial. Cel mai probabil te poți aștepta la o lansare în toamnă.

Între timp, tot mai mulți dezvoltatori își actualizează aplicațiile cu dark mode activat automat pe Android 10 și iOS 13, dacă ai setat așa ceva pentru tot ecosistemul. Cel mai mare câștig, cu dark mode, ar fi în ceea ce privește autonomia. Dar dacă Facebook alege nuanțe de gri, și nu un negru intens, atunci impactul va fi cel mult minimal. Instagram, de exemplu, oferă o interfață complet neagră.

Citește și:
Sursa: 9to5mac