România, din nou în stare de urgență și carantină: argumentele lui Ciolacu pentru pronosticul sumbru

România, din nou în stare de urgență și carantină: argumentele lui Ciolacu pentru pronosticul sumbru

Imaginea PSD în rândul românilor este mai tristă ca niciodată. Din acest motiv, Marcel Ciolacu face tot ce este posibil pentru a convinge Guvernul și președintele să mute alegerile parlamentare.

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile parlamentare din România. Acestea vor fi organizate pe data de 6 decembrie. Marcel Ciolacu speră însă că vor fi amânate până anul viitor. În acest fel, PSD, Pro România și ALDE își mențin majoritatea parlamentară pentru alte câteva luni.

Încercând să convingă opinia publică de faptul că aceste alegeri reprezintă cea mai proastă idee, liderul PSD s-a aruncat la niște pronosticuri sumbre. Ciolacu este convins că vom intra din nou în stare de urgență și carantină.

„Din măsurile luate până acum de actualul guvern (…) mai mult ca sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar şi mai mult ca sigur că la un moment dat decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgenţă şi în carantină. Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm în acest moment. (…) Noi ne-am trezit în această situaţie pentru că nu am avut niciun fel de prevenţie.

Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise şcolile, nefiind pregătiţi, cu toate că am avut şase luni de pauză pentru copii şi pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale. Acum, peste câteva zile vom intra în campanie electorală. Categoric, în campania electorală nu vorbim despre o stopare a unui trend ascendent. Dimpotrivă. Şi cred că după ce îşi vor face moftul cu aceste alegeri pe data de 6 decembrie şi cei de la PNL şi cei de la USR, vom intra într-un blocaj total”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seara, la Realitatea Plus.

„Vor face alegeri în orice condiţii. Nu îi interesează această pandemie şi această criză sanitară. Nu îi interesează câţi români vor muri. Îi interesează puterea absolută în România”, a concluzionat Ciolacu.

Aceste afirmații vin la câteva săptămâni după ce președintele Klaus Iohannis a spus că refuză să amâne alegerile pentru că nu are niciun fel de promisiune că situația epidemiologică va arăta mai bine în martie anul viitor, de exemplu.

„Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim, dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe. Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament, cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, a declarat Klaus Iohannis pe 13 octombrie, de la Palatul Cotroceni.