Cum vor învăța copiii în România, de la toamnă: ”Iohannis și Guvernul nu sunt în stare”

Cum vor învăța copiii în România, de la toamnă: ”Iohannis și Guvernul nu sunt în stare”

Printr-o postare de acum câteva ore, liderul PSD atrage atenția asupra incertitudinilor la care sunt supuși părinții din România când vine vorba de noul an școlar.

Pe parcursul zilei de ieri, atât ministrul Educației, cât și președintele țării au atras atenția asupra condițiilor în care va începe noul an școlar. Din păcate, proiectul cu pricina a fost formulat sub forma unor scenarii posibile, nu a unor certitudini. Cu alte cuvinte, nu știi exact dacă vei sta cu copilul acasă sau acesta va merge la școală. Cu această ocazie, Marcel Ciolacu nu a așteptat foarte mult să atace performanța guvernului liberal.

În opinia liderului PSD, șeful statului și Guvernul ”nu sunt în stare” să explice părinților ce se va întâmpla din septembrie cu copiii lor. „Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili! Iohannis şi Guvernul său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar. Îi ameţesc însă cu scenarii.

Puterea liberală nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – serviciu sau stat acasă cu copilul; ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet; ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente.

În schimb, când vine vorba de pedofili, scenariile dispar şi rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari şi imprescriptibilitatea, susţine Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor şi pedofililor”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Nu putea lipsi din postare câteva atacuri legate de eficiența Guvernului de a stârpi corupția sistematizată și clanurile mafiote.”Nu! Guvernul PNL mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliţia face conferinţe de presă cu mascaţii înarmaţi în spate. Cum ar fi însă în scenariul în care Guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia şi decizii?!”, a concluzionat liderul interimat al PSD.

Citește și: