PSD, ”mâncat” de la interior: până și Dăncilă l-a desființat pe Marcel Ciolacu

PSD, ”mâncat” de la interior: până și Dăncilă l-a desființat pe Marcel Ciolacu

Modul în care proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaților, l-a pus pe Marcel Ciolacu în lumina reflectoarelor. Liderul interimar al PSD este președintele Camerei și sub supravegherea sa, proiectul UDMR a fost adoptat tacit.

Indiferent câte scuze va formula Ciolacu pe Facebook sau câți PSD-iști îi vor lua apărarea, social democrații sunt mai aproape ca niciodată de o schismă în interiorul grupării politice. A greșit foarte tare liderul social democrat, iar comunicatele contradictorii din interiorul partidului nu au întârziat să apară.

Viorica Dăncilă a fost vocea cea mai importantă din PSD pentru mult timp, iar pe marginea subiectului autonomiei ținutului secuiesc, nu-i ia apărarea lui Ciolacu. Mai mult decât atât, îi solicită demisia fără echivoc. „Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susţine acest act antiromânesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzaţii făcute la adresa PSD în declaraţia de presă de astăzi. Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună-ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara în aceste vremuri grele şi complicate. Îi solicit aşadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul ruşinos în care a umilit românii”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

De partea cealaltă a baricadei, se pare că liderul interimar al PSD are parte de susținere politică din partea organizației județene PSD Constanța. „Referitor la acuzele nefondate şi aberante la adresa Partidului Social Democrat şi a conducerii sale în chestiunea aşa-zisei adoptări a ‘Legii Ţinutului Secuiesc” (în realitate respinsă de Parlamentul României!), organizaţia PSD Constanţa face următoarele precizări: Suntem alături de conducerea Partidului Social Democrat şi a preşedintelui său, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acuzele unor colegi de partid, preluate ad literam din atacurile preşedintelui Klaus Iohannis – adversar declarat şi neobosit al PSD – încearcă să destabilizeze partidul, într-un moment în care atenţia ar trebui să se îndrepte către problemele cu adevărat grave ale României”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis miercuri seară de PSD Constanţa.

Este greu de estimat gravitatea problemei din interiorul PSD, dar se pare că numărul celor care solicită demisia lui Ciolacu nu este mic. „Ne delimităm de atitudinea acestor aşa-zis colegi, care încearcă să speculeze în interes propriu, politic, dificultăţile cu care se confruntă ţara, datorate crizei coronavirusului dar şi inconştienţei chiar a unui membru PNL, care a generat probleme suplimentare în derularea activităţii Parlamentului României, instituţie fundamentala a statului”, se mai menţionează în comunicatul publicat de social democrații de pe litoral.