Acest robot te va lăsa fără slujbă, dacă lucrezi la McDonald’s [VIDEO]

Dacă ai crezut că lucrul la McDonald’s este o alternativă atunci când ai nevoie de un job rapid, eventual part-time, acest robot te-ar putea dezamăgi.

Faptul că roboții ne vor înlocui în cea mai mare parte dintre sectoarele de activitate ar putea fi o realitate destul de dureroasă. Sarcinile repetitive pot fi înlocuite de succes cu roboți, iar dacă asta nu se întâmplă deja, atunci se va întâmpla în viitor. Lucrurile nu arată prea bine nici în industria fast-food-ului, unde întorsul burgerilor se automatizează și el.

Flippy este un robot care a lăsat deja fără slujbă un tânăr dornic să facă bani întorcând carnea de pe grătare la un restaurant din California. Acesta a debutat la ”locul de muncă” în urmă cu foarte puțin timp, iar prestația sa este de invidiat, arată engadget.com.

Flippy se bazează pe inteligență artificială pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile pe care le are de efectuat, mai exact întorsul burgerilor, dar și așezarea bucăților de carne în chifle. Acesta folosește o serie de camere video, de senzori, dar și învățare automatizată pentru a urmări toate bucățile de carne, monitorizându-le temperatura și timpul de gătire. Atunci când carnea este gata, Flippy semnalizează asta unui om din bucătărie.

”La fel ca mașinile autonome, acest robot învață din experiențe trecute pentru a se perfecționa”, spune David Zito, CEO al Miso Robotics. Zito spune că, în timp, Flippy ar putea fi învățat și alte sarcini, cum ar fi să prăjească pui sau să taie legume.

Cu toate că există deja locații ale McDonald’s sau Wendy’s de unde îți poți comanda singur mâncare, înlocuind astfel nevoia unui angajat care să te ajute, Flippy este destinat mai degrabă să lucreze alături de oameni. Depinde, însă, câte lucruri va reuși să învețe în viitor.

George Stanciu
08:49 09.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video