Masterchef din circuite și piulițe: Un robot poate găti 2.000 de feluri de mâncare

Masterchef din circuite și piulițe: Un robot poate găti 2.000 de feluri de mâncare

Să amesteci, să setezi temperatura cuptorului, să adaugi ingrediente, toate aceste acțiuni nu reprezintă nimic inedit pentru un bucătar obișnuit. Totuși, pentru un robot s-ar putea să nu fie la fel de accesibile.

Nu este și cazul acestor mâini robotice, care ar putea revoluționa gătitul și toată munca din bucătărie. Robotul creat de Moley Robotics face deja o supă cremă de crab, imitând perfect mișcările unui masterchef. Versiunea comercială va fi lansată în 2017 și le va oferi utilizatorilor posibilitatea să facă o selecție din 2.000 de feluri de mâncare, printr-o comandă efectuată prin intermediul propriilor smartphone-uri.

Dacă robotul va avea succes, vom putea să avem o masă delicioasă pregătită prin intermediul unui buton, fără haine pătate, miros, vase murdare și fără averi cheltuite la restaurant. Pentru o experiență cât mai autentică, mâinile robotice au 20 de motoare, 24 de articulații și 129 de senzori pentru a reproduce mișcările umane, notează Factor Tech.

AN67623037Chef Tim Anderson

Moley Robotics intenționează să creeze o aplicație pentru gătit, care va permite oricui să descarce rețete și instrucțiuni pentru robot. „Nu este doar un dispozitiv care ușurează munca în bucătărie, este o platformă pentru creativitate. Ne poate învăța chiar să devenim bucătari mai buni”, a declarat Mark Oleynik, cel care a înființat Moley Robotics.

 

Citește și:
Etichete: