Roboții au ajuns în spitalele din România: cum sunt folosiți în saloane

Roboții au ajuns în spitalele din România: cum sunt folosiți în saloane

De când a izbucnit criza medicală, spitalele din România și-au dat seama că au nevoie și de cele mai noi tehnologii pentru a funcționa la standarde înalte. Iar soluția a venit de la roboți.

Mai multe spitale din România au privit criza generată de coronavirus drept o provocare din punct de vedere logistic și medical. S-au uitat și spre alte soluții decât cele știute și testate deja. Roboții reprezintă una dintre soluții.

Bucharest Robots înseamnă o echipă de specialiști care încearcă să livreze soluții inteligente în timpul pandemiei de coronavirus. Și s-au gândit să lupte împotriva virusului ajutorul roboților, pe care i-au donat mai multor spitale din România.

Unele spitale din România, dotate cu roboți

Bucharest Robots susține că a donat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța un robot complet autonom de dezinfecție cu lumină UVC.

“Ne bucură nespus de mult că am putut mobiliza comunitatea în oferirea către unul dintre spitalele din România a unui robot care va proteja viețile personalului medical din linia întâi.Această acține vine în continuarea eforturilor Bucharest Robots de până acum de a oferi cea mai performantă tehnologie spitalelor din România”

Tehnologia în baza căreia funcționează acest robot e foarte simplă: pratic, robotul curăță în mod extrem de eficient și ajută la combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni. Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

Nu e singurul spital în care a ajuns un astfel de robot. Sistemul e folosit și-n cadrul Spitalului Modular COVID-19 al Departamentului pentru Situații de Urgență, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, dar și de câteva firme care au decis să cumpere așa ceva.

Creatorii susțin că robotul autonom de dezinfecție UVD distruge până la 99,99% dintre bacteriile rezistente. 

Citește și: