Robotul care face curat la „Matei Balș” distruge 99,99% din bacteriile periculoase

Robotul care face curat la „Matei Balș” distruge 99,99% din bacteriile periculoase

Institutul „Matei Balș” din București e în centrul atenției în criza de acum. În ajutorul medicilor și personalului de acolo, o firmă din România le oferă un robot. Dar nu orice fel de robot, ci unul care poate dezinfecta eficient orice spațiu.

E vorba acum de un robot autonom de dezinfecție cu lumină cu ultraviolete pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate. În mod normal, acestea sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale. Așa că un robot e ce trebuie. Acesta e oferit Institutului de Bucharest Robots și Asociația Suport. Tehnologia folosită de robot este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni.

Eficiență
Robotul autonom de dezinfecție UVD distruge până la 99,99% dintre bacteriile rezistente. Pe listă sunt Clostridium Difficile, MRSA, VRE, Norovirus. Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare intensitatea acesteia și puterea de a o combate. Ca idee, soluțiile de dezinfecție disponibile pe piață necesită intervenția personalului din spital ca să fie poziționate în camerele care trebuie dezinfectate.

Un robot autonom face treaba mai repede și mai eficientă

robot romania dezinfectie matei bals

Pe scurt, robotul se pune singur în camera care trebuie curățată. Și este, în prezent, singura soluție automatizată capabilă să facă asta. Totodată, robotul pus la dispoziție de români Institutului „Matei Balș” menține mereu o distanță minimă față de obiecte. Și se poate opri în puncte critice unde trebuie insistat mai mult cu lumina UV-C.

În ceea ce privește Bucharest Robots, acesta este primul startup din România care activează pe piața de roboți umanoizi de servicii. Este condus de Ana-Maria Stancu, fondatorul asociației E-Civis și inițiatoarea proiectului RoboHub. Povestea ei o poți afla de aici.

Pe 10 martie, Bucharest Robots anunța că a făcut o demonstrație cu robotul autonom de dezinfecție la Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Fetești. Pe 14 martie, au publicat pe Facebook un clip ca să vezi cum funcționează robotul. Îl vezi mai jos. Ține cont că e pe repede înainte.

Etichete: